Deciziile nutriționale, în special...
Persoanele care se simt mai amenințate de COVID-19 și care au anumite trăsături de personalitate sunt cele care au făcut stocuri de hârtie igienică în martie 2020, potrivit unui nou studiu (link direct).
În urma răspândirii rapide a COVID-19 în Europa și America de Nord, în martie 2020 multe persoane au început să cumpere în cantități mari anumite mărfuri, inclusiv hârtie igienică. Unele companii au raportat o creștere cu până la 700 la sută a vânzărilor de hârtie igienică, în ciuda apelurilor guvernelor ca populația să nu cumpere în panică.
În noul studiu, cercetătorii au examinat 1.029 de adulți din 35 de țări care au fost recrutați prin intermediul social media. Între 23 și 29 martie 2020, participanții au completat Brief HEXACO Inventory – un chestionar care în departajează în funcție de personalitate - și au împărtășit informații cu privire la demografia, nivelul perceput de amenințare a COVID-19, comportamentele de carantină și consumul de hârtie igienică în ultimele săptămâni.
Cel mai robust predictor al cumpărării compulsive de hârtie igienică a fost amenințarea percepută de pandemie: persoanele care se simțeau mai amenințate aveau tendința de a cumpăra mai mult hârtie igienică. Aproximativ 20% din acest efect s-a bazat, de asemenea, pe factorul emoțional de personalitate - persoanele care, în general, tind să se îngrijoreze mult și sunt mai neliniștite, sunt cel mai probabil să se simtă amenințate și să cumpere compulsiv hârtie igienică. Domeniul conștiinciozității care definește personalitatea - care include trăsături de organizare, sârguință, perfecționism și prudență - a fost, de asemenea, un predictor al nevoii de a face stocuri.
Alte observații făcute de cercetători au fost acelea că persoanele în vârstă au stocat mai multă hârtie igienică decât tinerii, și că americanii au cumpărat mai mult decât europenii.
„Amenințarea subiectivă a COVID-19 pare să fie un declanșator important pentru stocarea hârtiei igienice. Cu toate acestea, suntem încă departe de a înțelege acest fenomen în mod cuprinzător”, a concluzionat Theo Toppe, co-autor al studiului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Deciziile nutriționale, în special...
Un studiu recent sugerează că există...
Un nou studiu arată că diagnosticarea...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Produsele ecologice nu sunt automat...
În 2016, Philip Morris International...