Lămpile cu ultraviolete pentru unghii. Periculoase sau nu

Manichiura cu ultravilete poate fi periculoasă
Lămpile cu ultraviolete care usucă unghiile din gel sunt, în continuare, destul de controversate, considerându-se că ar putea crește riscul de cancer de piele. Apariția lămpilor cu led nu a modificat nimic.

Moda unghiilor din gel durează deja de ani buni, în ciuda faptului că au apărut numeroase teorii care arătau că uscarea substanței de pe unghii la ultraviolete poate produce afecțiuni serioase. Unele saloane de manichiură chiar au trecut la lămpile cu led, cu același scop, de a usca gelul, substanța din care se construiesc unghiile false.

Specialiștii însă spun că lămpile utilizate pentru a usca unghiile din gel sau lacul obișnuit au creat îngrijorări, pentru că, la fel ca și saloanele de bronzare, emit radiații ultraviolete A (UVA), asociate cu un risc mai mare de cancer.

Chiar dacă nu e mare, riscul există

Un studiu efectuat în 2014 la JAMA Dermatology a constatat că nivelul expunerii UVA asociat cu o manichiură cu gel la fiecare două săptămâni probabil că nu este suficient de ridicat pentru a crește riscul de cancer de piele în mod semnificativ, dar ar fi  înțelept să fiți conștienți de această problemă.

„Vestea proastă este că, în timp ce unele lămpi sunt denumite lămpi UV, iar altele ca lămpi LED, ambele emite radiații ultraviolete, predominant sub formă de UVA, potrivit Academiei Americane de Dermatologie.

Deci, indiferent de tipul de lampă, este o idee bună să urmați aceleași recomandări, cunoscute deja: protejați-vă mâinile de expunerea UVA purtând protecție solară pe mâini sau punând o pereche de mănuși fără degete în timpul ce vă faceți manichiura, asigurați-vă o anumită protecție a pielii împotriva radiației UVA, potențial dăunătoare”, arată Hope Ricciotti, M.D., și Hye-Chun Hur, M.D., M.P.H., redactori-șef, Harvard Women's Health Watch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel