La ce să fii atent înainte să mai faci skanderbeg. Liviu Ojoga: Lucrurile sunt relativ clare. Reușește să fractureze humerusul spiroid

skanderbeg - Foto: Freepik
EXCLUSIV
Problema de sănătate pe care o poți dezvolta dacă faci skanderbeg.

Dr. Liviu Ojoga, medic chirurg ortoped, ne-a vorbit despre patologia sportivă și fracturile asociate și despre problema medicală pe care o pot avea cei care fac skanderbeg.

Reține că forma corectă a acestui sport este skanderbeg nu skanderberg și reprezintă o întrecere sportivă în care doi adversari își măsoară forța brațelor pe o suprafață plană.

Medicul a menționat că, pe lângă patologia sportivă, sunt tot mai multe accidente casnice, la joacă, nu doar printre sportivi.

Mai mult, potrivit medicului Liviu Ojoga, radiografia joacă un rol crucial în diagnostic, iar indicațiile pentru intervenția chirurgicală sunt bine cunoscute.

Vezi și: Ruptura de pectoral mare: semnul dat de arsura în piept. Dr. Liviu Ojoga: Face poc. Tot timpul se examinează în oglindă

"La fracturi, există și patologie sportivă, dar apar tot mai multe accidente casnice, la joacă, nu neapărat sportivii au fracturi.

În ceea ce privește performanța aici lucrurile sunt relativ clare. Toată lumea știe când are o fractură, nu sunt nediagnosticate. 

E foarte simplu, radiografia pune diagnosticul, se știu indicațiile ce trebuie operat. 

Apropo de sportivi, există situația de fractură spiroidă de humerus care apare la Skanderbeg, foarte mulți pacienți cu fracturi.

Anecdotic, de obicei, pacientul povestește că l-a câștigat cu dreapta și l-a provocat și cu stânga și la stânga i-a rupt mâna.

În general, depinde de poziție. Apare o forță de torsiune care uneori nu trebuie să fie atât de mare. 

Reușește să fractureze humerusul spiroid.

Durerea îl va duce la medic. Aici situația e relativ simplă, există osteosinteză fie cu tijă centromedulară, fie cu placă. Nu există multe variante", a declarat Dr. Liviu Ojoga, medic chirurg ortoped la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC MEDICAL.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel