Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
La ce să ai mare grijă când mănânci castraveți covăsiți. Dacă aveți o grădină sau frecventați piața locală de fermieri, știți că această perioadă a anului este cea mai bună pentru recoltarea legumelor. Roșiile, dovleceii, castraveții și multe altele sunt toate în mare abundență.
O modalitate de a face ca această recoltă să reziste până la iarnă este să conservați alimentele prin conservare, deshidratare, congelare sau murare.
Vezi și: Encefalita arbovirală: cauze, simptome și prevenție. La ce să ai grijă când pleci în vacanță
Murăturile solare implică, evident, lumina solară pentru a acri alimentele. Tehnica implică combinarea castraveților, condimente pentru murături, sare și fie apă, fie oțet, apoi așezarea borcanului la soare timp de trei zile pentru a fermenta.
Din păcate, acesta este un mod foarte nesigur de a face murături. În timp ce fermentarea poate fi un mod sigur de a face murături, temperaturile din interiorul unui borcan așezat în plin soare de vară o depășesc pe cea la care are loc fermentarea (22 de grade Celsius). Peste această temperatură, drojdia moare și fermentația nu va avea loc.
Un alt pericol este că proporțiile de sare și apă pentru murături variază în funcție de rețetă. Dacă raportul este incorect, bacteriile dăunătoare ar putea să se dezvolte în absența acidului și să provoace boli. Rețetele de murături bazate pe știință asigură creșterea bacteriilor bune care creează acid și, prin urmare, un produs sigur.
Deși prepararea murăturilor la soare pare simplă și distractivă, aceasta poate duce la îmbolnăviri grave cauzate de bacterii precum E. coli, Clostridium botulinum (botulism) și Listeria, potrivit Michigan State University Extension.
Numeroasele varietăți de alimente murate și fermentate sunt clasificate în funcție de ingrediente și de metoda de preparare. Murăturile obișnuite de mărar și varza murată sunt fermentate și vindecate timp de aproximativ 3 săptămâni.
Murăturile la frigider sunt fermentate timp de aproximativ o săptămână. În timpul coacerii, culorile și aromele se schimbă și crește aciditatea.
Murăturile proaspăt ambalate sau cu procesare rapidă nu sunt fermentate; unele sunt puse la saramură câteva ore sau peste noapte, apoi scurse și acoperite cu oțet și condimente. Murăturile din fructe se prepară, de obicei, prin încălzirea fructelor într-un sirop condimentat, acidificat fie cu suc de lămâie, fie cu oțet.
Vezi și: Care este momentul ideal pentru a consuma fructe. Amalia Arhire: Atunci nu e bine să consumi deloc
Asigurați-vă că îndepărtați și aruncați o felie de la capătul florii castraveților proaspeți. Florile pot conține o enzimă care provoacă înmuierea excesivă a murăturilor.
Atenție: Nivelul de aciditate al unui produs murat este la fel de important pentru siguranța acestuia ca și pentru gust și textură.
Nu modificați proporțiile de oțet, alimente sau apă dintr-o rețetă și nu folosiți un oțet cu aciditate necunoscută.
Folosiți numai rețete cu proporții testate de ingrediente.
Trebuie să existe un nivel minim și uniform de aciditate în tot produsul amestecat pentru a preveni dezvoltarea bacteriei botulinice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...