La cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poți vaccina. ANUNȚ OFICIAL

Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Ministerul Sănătății arată, într-o postare, la cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poți vaccina. Iată recomandările: 

Conform Ministerului Sănătății, experții recomandă vaccinarea și pentru persoanele care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, deoarece nu a fost stabilită durata imunității dobândite în urma bolii, aceasta putând varia de la o persoană la alta.

a) Pentru persoanele care s-au infectat ÎNAINTE de prima doză a vaccinului, specialiștii precizează că aceasta poate fi administrată la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.

b) Pentru persoanele care au s-au infectat DUPĂ prima doză de vaccin, specialiștii recomandă continuarea schemei cu cea de-a doua doză, fără reluarea primei doze, la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.

c) Persoanele care au primit tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali (ex: Anakinra, Tocilizumab) sau plasmă convalescentă este recomandat să aștepte 90 de zile până la administrarea vaccinului, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea acestuia.

Este recomandat ca persoanele confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, cu sau fără simptome, să nu se vaccineze până nu trece perioada de timp precizată mai sus, în funcție de situație, arată Ministerul Sănătății, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel