Klaus Iohannis, ANUNȚUL ZILEI: Eu mă voi vaccina public contra COVID-19. Cum vor funcționa centrele de vaccinare locale

Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina în prima zi a celei de-a doua etape a Campaniei de vaccinare contra COVID-19. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să se vaccineze public, vineri, 15 ianuarie. 

„Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a II-a, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie. (...) O voi face în așa fel încât toată lumea să înțeleagă că m-am vaccinat”, a subliniat președintele, într-o conferință de presă. 

Legat de faptul că încă nu este aprobat cadrul legal pentru înființarea și funcționarea centrelor locale de vaccinare, și de faptul că sunt primari care se plâng că nu au bani pentru aceste centre, președintele a făcut precizări: 

„Pot să vă spun, din sursă sigură, prezidențială, că această ordonanță urmează să fie dată, a fost discutată inclusiv cu menționații primari nemulțumiți, care vor primi sprijin de la Guvern. Medicii și personalul medical care va lucra în aceste centre de vaccinare va fi plătit, primarii vor amenaja aceste secții și s evor deconta de către Guvern aceste cheltuieli. Așadar, toate premisele pentru a avea o campanie de vaccinare de suuces sunt pregătite și vor fi create cu tot cadrul juridic în cel mai scurt timp”, a spus Klaus Iohannis. 

Președintele a spus că din punctul său de vedere, modul în care s-a desfășurat până acum Campania de vaccinare este un succes. 

„Campania de vaccinare până acuma este un succes, chiar dacă unii încearcă să diminueze acest succes. Chiar astăzi am văzut o statistică, la nivel european, gradul de vaccinare de la noi ne situează pe locul 8. Ceea ce nu este rău deloc”, a subliniat șeful statului. 

„Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate şi a ne relua în siguranţă toate activităţile care ne-au lipsit enorm în ultimul an. De succesul campaniei de vaccinare depind în egală măsură relansarea economică a economiei şi evitarea unor crize profunde, ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educaţie şi economie", a mai spus Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel