Kilograme în plus în perioada de izolare? Cum le ții sub control

Peste jumătate din populația României are obezitate și supragreutate
Un somn de calitate și o dietă echilibrată sunt două dintre recomandările pe care le fac medicii pentru o viață sănătoasă.

Medicul Vanessa Youness spune că ”multe persoane fac greșeli comune atunci când vor să-și mențină greutatea optimă, utilizând medicamente de slăbit sintetice, care de multe ori nu fac decât să ne obosească tot mai rău ficatul, rinichii sau sistemul digestiv”. Specialistul explică, într-un comunicat, cu pot fi ținute sub control kilogramele în plus, în perioada de izolare.

* limitarea alcoolului - ”Mai mult de 90% din alcool este metabolizat de ficat. Consumul în exces de alcool provoacă acumularea de grăsimi, inflamații și cicatrici, iar când acest lucru se întâmplă, ficatul nostru nu poate funcționa la parametri normali, nu își poate îndeplini sarcinile necesare, precum filtrarea deșeurilor din organism și alte toxine care dăunează sănății, afirmă doctorul citat.

* un somn odihnitor - ”ajută creierul să se reorganizeze și să-și reîncarce bateriile, astfel încât a doua zi să o putem lua de la capăt, păstrându-ne luciditatea. (...) Somnul de o calitate slabă este legat pe termen scurt, mediu și lung de afecțiuni precum stresul, hipertensiunea arterială, obezitate, diabet, boli cardiace, anxietate etc. Este recomandat să stingem televizoarele, telefoanele si alte dispozitive care ne perturbă somnul, și să dormim cel puțin 7-8 ore pe noapte”, explică doctorul Vanessa Youness.

* hidratare corespunzătoare - ”Apa ne reglează temperatura corpului, ajută la digestie și ne ajută extraordinar de mult în procesul de detoxifiere. (...) Se recomandă să reducem aportul de sare, zahăr, grăsimi și orice tip de alimente procesate, deoarece în timp poate predispune la boli serioase, precum obezitatea sau bolile cardiace”, precizează medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel