Justin Bieber, paralizat pe jumătate de față. Ce este sindromul Ramsay Hunt. Coincidența cu Jens Stoltenberg: Este destul de grav. Duce la pierderea auzului

Justin Bieber - Foto: Instagram Justin Bieber
Justin Bieber a dezvăluit că are paralizie facială. Ce este sindromul Ramsay Hunt și ce-l provoacă. La fel ca în cazul lui Jens Stoltenberg, boala putea fi prevenită prin vaccinare.

Cântărețul Justin Bieber a dezvăluit că suferă de paralizie facială, după ce și-a anulat spectacolele din această săptămână.

Artistul în vârstă de 28 de ani a declarat într-un videoclip pe Instagram că afecțiunea se cauzează unui diagnostic de sindrom Ramsay Hunt.

"După cum puteți vedea, acest ochi nu clipește. Nu pot să zâmbesc pe această parte a feței mele... Așa că există o paralizie completă pe această parte a feței mele", a spus el.

Ce este sindromul Ramsay Hunt

 

Ce se întâmplă dacă ai 21 de grade în casă. Care e temperatura IDEALĂ pe care trebuie să o ai pentru a nu te îmbolnăvi

Sindromul Ramsay Hunt este o afecțiune neurologică rară, indusă de zona zoster, caracterizată prin paralizie facială și o erupție cutanata la nivelul urechii sau gurii. Acest sindrom afectează nervul facial de lângă urechile cuiva, spun experții medicali.

Virusul varicelo-zosterian general provoacă, de asemenea, varicelă, această boală apărând mai frecvent la copii. Dacă ați avut varicelă până în momentul de față, virusul se poate reactivă mai târziu în viață și poate provoca zona zoster.

Atât zona zoster, cât și varicelă pot fi ușor recunoscute în urmă erupției cutanate specifice care apare în zona afectată a corpului. Spre deosebire de varicelă, o erupție cauzată de zona zoster în apropierea nervilor faciali ai urechii poate provoca alte complicații, inclusiv paralizia facială și dureri de urechi. Când se întâmplă acest lucru, boală poartă denumirea de sindrom Ramsay Hunt.

Sindromul Ramsay Hunt este de obicei tratat în mod eficient. Cu toate acestea, unele persoane pot rămâne cu o slăbiciune musculară permanentă și pierderi de auz.

Sindromul Ramsay Hunt apare la persoanele care au avut varicelă. Chiar dacă s-au vindecat în urmă acestei afecțiuni, virusul rămâne în corp și uneori se poate reactivă în anii următori, provocând zona zoster, o erupție dureroasă însoțită de vezicule (basici) pline cu lichid.

Acest sindrom este mai frecvent la adulții în vârstă, afectând de obicei persoanele mai mari de 60 de ani. Sindromul Ramsay Hunt este rar la copii.

Afecțiunea nu este contagioasă, dar cu toate acestea, reactivarea virusului varicelo-zosterian poate cauza varicelă la persoanele care nu au avut anterior varicelă sau care au fost vaccinate împotriva acestui virus. Infecția poate fi gravă pentru persoanele care au probleme cu sistemul imunitar, potrivit sfaturimedicale.ro

Printre complicațiile sindromului Ramsay Hunt se numără:

- Pierderea permanentă a auzului și slăbiciune facială

- Pentru majoritatea oamenilor, pierderea auzului

- Paralizia facială permanentă

- Afectarea ochilor, poate îngreuna închiderea pleoapei, corneea, cea care protejează ochiul, se poate deteriora.

- Dureri oculare și vedere încețoșată.

- Nevralgia postherpetica.

13 alimente antiinflamatoare pe care trebuie să le mănânci. Care e considerat Ibuprofen natural

"Este destul de grav, după cum puteți vedea"

 

La începutul acestei săptămâni, turneul Justice World Tour al lui Bieber - care a început în februarie - a anunțat că trei spectacole vor fi amânate.

"Este de la acest virus care atacă nervul din urechea mea și nervii faciali și a făcut ca fața mea să aibă paralizie", a spus cântărețul născut în Canada în videoclipul de trei minute, indicând partea dreaptă a feței sale.

El le-a cerut fanilor săi să aibă răbdare și a spus despre următoarele sale concerte că "fizic, evident, nu este capabil să le facă".

De asemenea, el a zâmbit și a clipit, arătând celor 240 de milioane de urmăritori ai săi cum partea dreaptă a feței sale nu se mișcă.

"Este destul de grav, după cum puteți vedea. Mi-aș dori să nu fie așa, dar, evident, corpul meu îmi spune că trebuie să o iau mai încet", a spus el. "Sper că voi înțelegeți. Voi folosi această perioadă pentru a mă odihni și a mă relaxa și pentru a reveni la sută la sută, astfel încât să pot face ceea ce m-am născut să fac", notează BBC.

Bieber a adăugat că a făcut exerciții faciale pentru "a reveni la normal", dar că nu știe cât timp îi va lua să se recupereze.

Simptomele sunt temporare, dar pot deveni permanente

 

Vaccinurile COVID ARN mesager NU afectează menstruația. Studiile EMA NEAGĂ ferm amenoreea la femei

Potrivit Clinicii Mayo din SUA: "În plus față de erupția dureroasă de zona zoster, sindromul Ramsay Hunt poate provoca paralizie facială și pierderea auzului la urechea afectată".

Clinica Mayo spune că, pentru majoritatea oamenilor, simptomele sindromului Ramsay Hunt sunt temporare, dar pot deveni permanente.

Incapacitatea pacienților de a închide o pleoapă poate provoca, de asemenea, dureri oculare și vedere încețoșată, precizează organizația, adăugând că este cel mai frecvent la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

În martie, soția cântărețului, Hailey Bieber, a fost internată în spital din cauza unui cheag de sânge în creier.

Ulterior, ea a declarat că a suferit un accident vascular cerebral și a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a închide o gaură în inimă.

La fel ca în cazul lui Jens Stoltenberg, această problemă putea fi prevenită prin vaccin.

Copiii sunt vaccinați în mod obișnuit împotriva varicelei, ceea ce reduce considerabil riscurile de a se infecta cu virusul varicelei.

De asemenea, este recomandat un vaccin contra zona zoster pentru persoanele trecute de varsta de 50 de ani.

Mai multe despre vaccin și cum puteau preveni atât Jens Stoltenberg, cât și Justin Biber această problemă - VEZI AICI

Justin Bieber: Este vorba doar de timp, și nu știm cât timp va fi

 

Există vaccin pentru boala lui Jens Stoltenberg, diagnosticat cu Zona Zoster. Cătănaș: Dacă imunitatea scade, virusul se reactivează! E foarte dureroasă

Justin Bieber spune că se străduiește să se recupereze după o paralizie parțială a feței.

Cântărețul canadian de muzică pop Justin Bieber a dezvăluit că a fost diagnosticat cu un virus care i-a lăsat jumătate din față paralizată și l-a obligat să anuleze unele spectacole viitoare pentru a se concentra pe recuperare, potrivit Reuters.

Într-un videoclip postat pe Instagram, Bieber a spus că a luat sindromul Ramsay Hunt, care i-a afectat nervii din ureche și din față: „Nu pot să zâmbesc pe partea dreaptă a feței mele. Această nară nu se mișcă. Deci există o paralizie totală pe această parte a feței mele".

Bieber, în vârstă de 28 de ani, a declarat că este în imposibilitatea fizică de a susține viitoarele sale spectacole, dar că face exerciții faciale și că se așteaptă să se recupereze: "Va reveni la normal. Este vorba doar de timp, și nu știm cât timp va fi".

Bieber și-a găsit faima la vârsta de 13 ani și a devenit un fenomen pop global cu melodii precum "Baby" și "Believe". El are două victorii la Grammy printre cele 22 de nominalizări, inclusiv o înregistrare și un cântec al anului în acest an pentru "Peaches", notează Mediafax.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel