Johnson & Johnson începe în iulie testarea pe oameni a unui vaccin contra COVID-19

Vaccin  FOTO: pixabay
Concernul american Johnson & Johnson a anunțat că va începe, de la jumătatea lunii iulie, testarea pe oameni a vaccinului contra coronavirusului, devansând planurile inițiale ce prevedeau lansarea testelor abia în septembrie.

Compania americană Johnson & Johnson a explicat, într-un comunicat, că a fost posibilă „accelerarea testelor clinice” grație rezultatelor bune obținute până acum cu acest produs și a discuțiilor cu agențiile de reglementare.

În această primă etapă de testare pe oameni, vaccinul va fi administrat unui grup de 1.045 de adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, dar și unor persoane cu vârsta peste 65 de ani, testele urmând să se desfășoare simultan în SUA și în Belgia.

Compania a informat că se află în discuții cu agențiile de reglementare pentru a devansa și următoarea fază de testare, care nu are încă o dată stabilită.

În paralel, concernul multinațional a anunțat că și-a sporit capacitatea de producție și că este în discuții cu parteneri din întreaga lume pentru a asigura accesul la vaccin pe plan global. Dacă vaccinul se va dovedi sigur și eficient, compania își propune să furnizeze peste un miliard de doze în anul 2021.

În prezent, conform listei OMS sunt în diferite faze de dezvoltare peste 12 de vaccinuri contra COVID-19, dintre care cel puțin zece sunt în fază de teste clinice (adică pe oameni). 

Conform OMS, în lume s-au înregistrat, până la 9 iunie, peste 7 milioane de cazuri de COVID-19 și peste 404.396 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel