Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
În Japonia, cincizeci și șapte de oameni au murit din cauza căldurii de la începutul săptămânii trecute, a informat marți guvernul nipon, citat de agenția Kyodo și Agerpres - precizând că numărul celor care au ajuns la spital din cauza caniculei a ajuns la 18.347, față de 5.664 în săptămâna de dinainte.
Dintre cele 18.347 de persoane spitalizate, 729 au prezentat simptome severe care necesită peste trei săptămâni de internare, în timp 6.548 au avut probleme de sănătate mai puțin serioase, necesitând un tratament mai scurt. Persoanele de peste 65 de ani au reprezentat 54,3 la sută din totalul celor spitalizați.
Cele mai multe spitalizări din cauza căldurii au fost înregistrate la Tokyo, cu 1.857 de cazuri de internare, urmat de prefectura Aichi, cu 1.342 de cazuri și de prefectura Saitama, cu 1.307 de cazuri.
Autoritățile din 24 de prefecturi au raportat decese, cele mai multe (7) fiind înregistrate în Hokkaido (nord), urmate de cinci în prefecturile Ibaraki și Saitama.
Clima Japoniei - o țară care înseamnă 126,8 milioane de oameni care trăiesc în peste 3.000 de insule și insulițe - este rece în nord (unde zăpada și gheața domină iarna), temperată în regiunile centrale și aproape tropicală pe micile insule din sud.
Cea mai mare temperatură a fost de 37 de grade Celsius, înregistrată lunea trecută în prefectura Gifu din nordul țării.
Poate nu pare mult pentru români, dar luna august, în Japonia, care este cea mai „fierbinte" lună din an, are, în mod normal, o temperatura medie zilnică ce variază între aproximativ 22 grade C în Hokkaido, 24,5 grade C în nordul Honshu și 27 grade C în zona Tokyo.
Practic, canicula de săptămâna trecută a însemnat pentru locuitorii din Hokkaido o temperatură cu 15 grade mai mare decât de obicei, cu 10 pentru cei din alte zone.
Valul de caniculă de săptămâna trecută s-a datorat în mod special presiunii ridicate de deasupra arhipelagului japonez, a declarat Agenția meteorologică niponă, recomandând totodată populației ca în continuare să ia măsuri de protecșie, să se hidrateze și să se odihnească în locuri răcoroase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...