Jandarmeria Bucureşti: Doi jandarmi, confirmați pozitiv cu COVID-19

Doi jandarmi din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, informează reprezentanţii DGJMB. Cele două cazuri nu au legătură între ele. 


În cazul primului jandarm, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal, acesta fiind suspectat că omis să anunţe unitatea unde activa că a intrat în contact cu o persoană infectată, notează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului General, dosarul a fost deschis în urma unei sesizări depuse de Jandarmeria Capitalei.

"La data de 26.03.2020, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată o cauză penală, ca urmare a sesizării Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvărşirea infracţiunii de la art. 352 ind. 1 din Codul penal, constând în posibila omisiune a unui subofiţer jandarm de a divulga unităţii unde îşi desfăşoară activitatea a unor informaţii esenţiale cu privire la intrarea în contact cu o persoană infectată cu o boală infectocotagioasă", se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Pe de altă parte, DGJMB precizează că subofiţerul a raportat cu celeritate posibila contactare a virusului încă din primul moment în care a luat cunoştinţă de acest lucru.

"Având în vedere faptul că în spaţiul public au fost lansate acuzaţii la adresa sa, conducerea instituţiei a decis să informeze unitatea de parchet competentă, pentru lămurirea tuturor aspectelor", arată sursa citată.

Un al doilea jandarm, confirmat pozitiv cu COVID-19

Un al doilea jandarm din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, informează reprezentanţii DGJMB.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate, jandarmul respectiv a contactat virusul în cadrul familial, de la o rudă.

"Menţionăm că, încă de la momentul în care jandarmul a fost considerat suspect de contactarea virusului, s-au dispus toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii. Acesta a raportat imediat, iar la nivelul unităţii au fost luate, de urgenţă, toate măsurile necesare referitoare la izolarea lui şi a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice", precizează Jandarmeria.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel