Italia: Primul caz de tulpina mutantă de coronavirus din Brazilia!

Infecția COVID
Autoritățile italiene au anunțat că au identificat primul caz de infectare cu tulpina mutantă de coronavirus din Brazilia. 

Un bărbat din care a sosit în urmă cu zece zile pe aeroportul din Malpensa din Milano (nord), într-un zbor din direcția Brazilia, având o escală la Madrid, este primul caz cu tulpina mutantă de coronavirus înregistrat în Italia, anunță presa italană. 

Italia a interzis deja, pentru perioada 16 - 31 ianuarie, toate zborurile din direcția Brazilia, precum și sosirea persoanelor care au tranzitat în ultimele 14 zile această țară din America de Sud. 

Bărbatul a fost internat într-un spital din orașul Varese, regiunea Lombardia, după ce testul COVID-19 a ieșit pozitiv, iar starea sa de sănătate este bună. 

Rudele sale au fost de asemenea contactate și controlate de Agenția de Protecție a Sănătății din Varese.

Autoritățile italiene susțin că „situația nu reprezintă un motiv de alarmă”, pentru că „au fost luate toate mpsurile necesare”. 

Reamintim că și în Germania o persoană a fost identificată ca fiind infectată cu această tulpină, iar alte 9 persoane din Marea Bitanie au tulpina mutantă de coronavirus din Brazilia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel