Italia: primul caz de coronavirus în sudul țării

Coronavirus
Autoritățile din Italia au arătat că a apărut primul caz de coronavirus în sudul țării. Este vorba despre o femeie care se afla în vacanță și care a călătorit înainte de starea de urgență.

Autorităţile italiene au arătat că au înregistrat primul caz de coronavirus în sudul ţării. Este vorba despre o femeie originară din Bergamo, la nord-vest de Milano, care se afla în vacanţă la Palermo (Sicilia). Preşedintele regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a confirmat într-un comunicat că femeia a ajuns la Palermo „înainte de starea de urgenţă (pentru coronvirus) decretată în Lombardia”, arată suese citate de agerpres.ro. Femeia se afla în Sicilia cu un grup de prietene când a prezentat simptome similare cu cele ale noului coronavirus.

În momentul de faţă ea este internată şi plasată sub observaţie la secţia de boli infecţioase a spitalului Cervello din Palermo. Femeia "este conştientă şi nu prezintă condiţii deosebite de îmbolnăvire".

Echipele medicale efectuează de asemenea teste soţului şi tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pacienta în ultimele zile. Mostrele examinate de spitalul din Palermo vor fi trimise imediat spitalului Spallanzani din Roma, unde vor fi realizate alte teste. Focarul de coronavirus din Italia afectează mai ales regiunile din nord, mai concret Lombardia, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de contagiune, şi Veneto.

Sunt înregistrate până acum 270 de persoane infectate cu noul oronavirus, în italia, printre care au fost raportate şi 7 decese, în rândul unor persoane în vârstă sau prezentând diferite afecţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel