Israelienii au scăpat de mască. De azi nu mai e obligatorie nici în locurile publice închise. RESTRICȚIE RIDICATĂ

Israelienii au mai scăpat de o restricție: nu mai poartă măști nici în interior.  Foto: Piața din Ierusalim
Israelul a anunțat că renunță, de astăzi, la obligația de a purta mască în locurile publice închise, una din ultimele măsuri în vigoare în statul evreu în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

„Obligația de a purta mască este anulată cu începere de marți, 15 iunie”, a anunțat Ministerul israelian al Sănătății într-un comunicat.

La începutul lunii iunie, Israelul a relaxat restricțiile sanitare impuse locuitorior săi, dar menține în continuare măsuri drastice pentru vizitatorii care sosesc din străinătate. Israel rămâne închis străinilor, cu excepția celor dispunând de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase.

O carantină de două săptămâni, care se poate încheia imediat după rezultatul unui test serologic care dovedește vaccinarea sau imunitatea suficientă, este impusă oricărui călător care ajunge în țară, notează  AFP.

La sfârșitul lui decembrie, Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare, grație unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer, care i-a livrat milioane de doze în schimbul datelor privind efectele vaccinării în această țară, care dispune de bănci de date medicale computerizate despre populația sa.

Mai mult de cinci milioane de persoane din totalul celor 9,3 milioane de locuitori (55% din populație) au făcut deja ambele doze de vaccin.

Peste 839.000 de persoane au fost infectate în Israel de la începutul pandemiei COVID-19, dintre care numai trei în ultimele 24 de ore, și 6.428 au decedat, potrivit datelor raportate de Ministerul israelian al Sănătății. În prezent, 205 israelieni sunt bolnavi, dintre care 53 internați în spital, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel