Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Irina Petrea, Supernanny așa cum mulți o știu de la televizor, a trecut prin momente dramatice, momente care i-au marcat viața.
Prezentatoarea celebrei emisiuni a ”crescut” mulți copii, dar niciunul nu a fost al său, pentru că ”viața” nu i-a oferit acest cadou.
”Sunt multe lucruri pentru care m-am rugat și nu au venit. Iar unul este faptul acesta, că nu am avut copii, ai mei. Și m-am rugat pentru asta. Iar când am fost foarte furioasă, sigur, nu am stat cu mâinile în sân. Știi vorba, Dumnezeu îți dă, dar nu își bagă în traistă. Am și făcut ceea trebuia din punct de vedere medical.
Am fost foarte furioasă, am fost foarte dezamăgită, atât de afectată, încât nu am mai putut lucra cu copiii. Nu am mai putut să suport să îi văd pe stradă și să văd mame, mai ales dacă făceau greșeli, te rog să mă crezi. Le remarc, nu am cum, îmi era greu să văd mame cu copii, dar îmi era și mai greu să văd mame cu copii care se comportau stupid față de copiilor și făceau greșeli oribile, în educație.
Realmente aveam momente în care îmi venea să sar pe ele și să le bat. Și îmi spuneam: Cum se poate așa ceva? Cum se poate ca unul care habar nu are să crească copiii să aibă și cu atâta ușurință, și eu care știu să nu pot”, a povestit Irina Petrea în emisiunea ”În Oglindă” de la Kanal D.
Oarecum resemnată cu acest gând că nu poate avea copii, Irina Petrea a considerat că ”așa a fost voia Celui de sus”, menționând că poate este și vina sa că stat prea mult până să se căsătorească ori că a fost prea pretențioasă.
”E foarte posibil și medicii mi-au spus că este vorba despre o infertilitate pe care o am dintotdeauna. Nu a fost legată doar de vârstă. În momentul în care am decis să accept, că sunt lucruri peste mine, că sunt lucruri pe care pot să le fac și care îmi stau mie în putere, să le fac, să le schimb, să le desfac, și că sunt lucruri pe care nu le pot atinge, că dincolo de voința mea mai este și voința lui Dumnezeu sau mai bine spus este mai ales voința lui Dumnezeu, deși El ne-a dat liberul arbitru, știi cum mi-am revenit? Instantaneu. Fără niciun fel de problemă”, a mai spus Irina Petrea.
Tulburări de ovulație, care influențează eliberarea ovulului, precum sindromul ovarelor polichistice (SOP). Hiperprolactinemia, o afecțiune în care ai prea multa prolactina - hormonul care stimulează producția de lapte - poate, de asemenea, să influențeze ovulația;
Prea mulți hormoni tiroidieni (hipertiroidism) sau prea puțini (hipotiroidism) pot influența ciclul menstrual sau determina infertilitate. Alte cauze pot include exercițiul fizic intens, tulburări alimentare, traumatisme sau tumori;
Afecțiuni ale uterului: malformații uterine, fibroame, polipi, infecții ale endometrului, aderente la nivelul cavității uterine (sinechii ce pot să apară în urma unui chiuretaj), utilizarea unui dispozitiv intrauterin pentru contracepție (sterilet);
Afecțiuni ale vaginului sau ale colului uterin: malformații, infecții, cauze imunologice (formarea de anticorpi antipermatici la nivelul glerei cervicale);
Deteriorarea sau blocajul/înfundarea trompelor uterine, deseori cauzate de inflamarea trompelor uterine (salpingita), care este determinata de boala inflamatorie pelvină (BIP), de obicei provocata de o infecție cu transmitere sexuala (ITS) sau a intervențiilor chirurgicale;
Endometrioza, care apare când țesutul endometrului crește în afara uterului și poate influența funcția ovarelor, a uterului și a trompelor uterine.
Insuficiența ovariană primară (menopauza timpurie), când ovarele se opresc din funcționare și menstruația se încheie înainte de 40 de ani. Deși cauza este în general necunoscută, anumiți factori sunt asociați cu menopauza timpurie, între care boli ale sistemului imun, anumite afecțiuni genetice precum sindromul Turner sau purtătoarele sindromului X Fragil, dar și radioterapia și tratamentul chimioterapeutic, precum și fumatul.
Aderențe la nivelul pelvisului (țesut cicatricial fibros format între organele pelvine) ce se pot constitui în urma infecțiilor, intervențiilor chirurgicale sau endometriozei.
Vezi și: Endometrioza, ”boala tăcută”. Medic: Una din 10 femei are leziuni
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...