Iohannis, în cazul Spitalul Floreasca: Un eveniment catastrofal; e nevoie de reformă profundă în sănătate

Președintele Klaus Iohannis. Foto: Președinție
Președintele Klaus Iohannis a catalogat incidentul de la Spitalul Floreasca drept „catastrofal, trist și inadmisibil” și a arătat că este nevoie de o reformă profundă în domeniul sănătății.

Cazul de la Spitalul Floreasca „este un eveniment catastrofal, trist, inadmisibil, dar el s-a produs. Regretabil. Ministerul a reacționat și a reacționat prompt și ferm. Mi se pare, în concluzie, că reacția ministrului și a Ministerului Sănătății au fost adecvate", a spus președintele României, Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a apreciat că scrisoarea medicilor și asistenților din acest spital prin care anunțau că întrerup activitatea, urmând să asigure asistența doar pentru urgențele „majore", reprezintă o „atitudine regretabilă și ciudată".

„Am auzit de acea scrisoare, o atitudine care este regretabilă și ciudată, și sper că se datorează unei atitudini nefericite de moment, care a trecut. Mai mult nu aș comenta în acest moment", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Șeful statului a subliniat în context că este nevoie de o reformă profundă în domeniul sănătății.

„Reforma se va produce", a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel