Iohannis despre cifrele INSP și GCS: E ciudat că două instituții guvernamentale dau două rezultate diferite
13 oct 2020, 19:44

Klaus Iohannis
Președintele României Klaus Iohannis a făcut comentarii legate de cifrele contradictorii date marți, 13 octombrie, de INSP și GCS privind rata de infectare în București.

Președintele statului, Klaus Iohannis, a declarat marți, 13 octombrie, într-o conferință de presă, că ”este ciudat” că două instituții - Institutul Național de Sănătate Publică și Grupul de Comunicare Strategică, cel care dă zilnic bilanțul COVID zilnic - au dat cifre diferite privind rata de infectare în București. O instituție a oferit cifra de 3 la mia de locuitori, alta de 2,69 la mia de locuitori.

”Este ciudat că două instituții guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este urgentă nevoie de corelare a datelor între aceste instituții. Și aștept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgență!”, a afirmat președintele.

Întrebat dacă aceste cifre diferite pentru aceeași rată de infectare au contribuit la neîncrederea în autorități, președintele Iohannis a declarat că ”nu” și că alții sunt factorii din pricina cărora românii nu au încredere în autorități.

Acesta a mai precizat că a cerut guvernului să facă ordine în această chestiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?