Învinge ușor insomnia. Exerciții care te ajută să adormi

Învinge ușor insomnia și vei avea un somn sănătos. Foto: Freepick @yanalya
Învinge ușor insomnia și bucură-te de un somn profund și odihnitor. Urmează sfaturile din acest articol din vei scăpa de probleme.

Nu poți să slăbești chiar dacă te epuizezi cu diete? Nu înțeleg de ce creierul funcționează lent și nu știu cum să-i crești eficiența? Te îmbolnăvești des și nici măcar suplimentele alimentare nu te ajută? Toate acestea au un singur motiv - insomnia. Află din acest articol cum să-ți normalizezi somnul și cum să-ți îmbunătățești sănătatea.

Cum să învingi lenea: nouă moduri dovedite

De ce are nevoie ca să adormi? Să te relaxezi. Ce te împiedică să o faci? Tensiunea din corp. Aceasta este cauza principală a insomniei. 

Adesea, tensiunea corporală are cauze psihologice. Insomnia este răspunsul organismului la problemele care te îngrijorează. Anxietatea legată de ziua de mâine, gândurile despre afaceri, grijile nu permit creierului și corpului să se relaxeze.

La nivel mecanic se pot forma tensiuni, blocaje, spasme si diverse disfuncții. La acestea se adaugă problemele de postură, și efectele muncii sedentare. Disconfortul la spate, picioare, gât și așa mai departe te împiedică să te relaxezi și să adormi.

Care este cel mai bun moment pentru a face sport: dimineața sau seara?

Corpul reacționează la suprasolicitarea emoțională cu spasme, iar tensiunea din organism duce la disfuncționalități ale sistemului nervos.

Nu există nicio pastilă magică. Somnifere, cu siguranță, nu sunt o opțiune. Este necesar să se lucrezi la nivel cognitiv-comportamental, adică să-ți schimbi modul de viață și gândurile în general, să-ți monitorizeze sănătatea fizică și psihică.

Cum? În primul rând, respectă câteva reguli

1. Du-te la culcare înainte de ora 24.00. O oră de somn înainte de miezul nopții este egală cu două după miezul nopții.

2. Aerisește camera înainte de a merge la culcare. Și, de asemenea, schimbă des lenjeria de pat. Ascultă-ți corpul tău.

3. Activitatea fizică ar trebui să fie regulată și potrivită pentru tine. De exemplu, dacă ai probleme cu coloana vertebrală, înotul și mersul pe jos sunt exact ceea ce ai nevoie.

4. Mănâncă echilibrat și evită alimentele nesănătoase. Alcoolul și mâncarea de tip fast-food sunt calea spre un somn prost noaptea.

De ce să faci 100 de pași după fiecare masă. Rezultate surprinzătoare pentru sănătate

Și după ce vei învăța aceste reguli aparent banale, treci la următorul nivel: lucrează cu starea emoțională. Nemulțumirile, conflicte, resentimente te golesc de energie. 

Sfat: Oprește-ți mintea mai des și observă sentimentele, gândurile, starea. Astfel de practici contribuie la descărcarea sistemului nervos. Meditația te va ajuta să te detașezi de toate sentimentele negative.

Tratamentul psihosomatic al insomniei

Nu poți dormi? Parcurge evenimentele zilei ca pe un film și încearcă să înțelege ce te deranjează. La ce situație sau cuvânt organismul reacționează negativ? Te simți total nesigur sau te temi de un anumit eveniment? Înțelegerea cauzei problemei este 50% din succes. Atunci totul va depinde de acțiunile tale. Vorbește cu persoana cu care te-ai certat. Planifică  lucrurile dacă îți este frică să nu omiți ceva.

Trei moduri neașteptate de a scăpa rapid de pofta de dulciuri

Sarcina ta este să identifici frica. Desenează-ți o imagine în cap: ce se va întâmpla dacă scenariul tău cel mai rău va fi realizat. De exemplu: îți vei pierde locul de muncă. Ce se va întâmplă? Nu-ți vei cumpăra o rochie nouă sau nu vei avea ce mânca? Trebuie să găsești și partea pozitivă chiar și a celui mai rău scenariu.

Exerciții care te ajută să adormi mai repede

Încearcă să-ți relaxezi gâtul. Stimulând fluxul venos și limfatic, îți relaxezi corpul.

1. Pune mâna pe ceafă și înclină ușor capul. Ar trebui să simți tensiunea musculară. 

2. Cu mișcări ușoare și circulare, masează scalpul. Apoi trage ușor de firele de păr.

Proteinele, benefice pentru imunitate și insomnie. Care este cantitatea recomandată. Vasile: Să avem proteine la fiecare masă

Vrei să dormi ca un bebeluș? Acordă atenție corpului și spiritului. Bucură-te de viață, mergi la un masaj, răsfață-te într-o zi. Problemele vor aștepta, dar sănătatea - nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel