La vârsta a doua, prevenția...
UPDATE 4 Două persoane aflate în stare foarte gravă, internate pe secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, au decedat vineri dimineaţa, urmând să se stabilească dacă decesele au legătură cu defecţiunea apărută la staţia de oxigen a unităţii medicale, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.
El a adăugat că reprezentanţii spitalului au transmis că pacienţii internaţi nu au rămas niciun moment fără oxigen.
"Avem două persoane decedate. Vorbim despre două persoane în stare foarte gravă internate pe secţia ATI. Din informaţiile transmise de către reprezentanţii spitalului, pacienţii nu au rămas niciun moment fără oxigen. O să se stabilească, cu siguranţă, ulterior dacă decesele au legătură cu defecţiunea", a spus Florin Chisim.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au anunţat că au început demersurile de suplimentare a paturilor de pe secţiile ATI din toate cele trei clădiri ale unităţii cu 14 locuri pentru a-i putea primi pe pacienţii aflaţi la Cărbuneşti. De asemenea, a fost suplimentat şi personalul medical.
UPDTE 3: Ministerul Sănătății a fost anunțat despre defecțiunea care s-a produs la instalația de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.
Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.
Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora.
Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului.
A fost activat Planul Roșu de Intervenție.
UPDATE 2: Doi pacienți de la secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, unde stația de oxigen s-a stricat vineri dimineața, au murit, a declarat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, arată DC News.
UPDATE1: La nivelul județului Gorj a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen.
Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse:
ISU MH - 3 ambulanțe SMURD
ISU HD - 1 autospecială pentru transport victime multiple
ISU DJ - 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
ISU VL - 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD.
Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen. Misiunea este în dinamică.
Știrea inițială:
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj transferă, vineri dimineaţa, butelii de oxigen de la mai multe spitale din judeţ, după ce unitatea medicală de urgenţă din Târgu Cărbuneşti, care este suport COVID-19, a rămas fără oxigen pentru pacienţi, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Florin Chisim.
Potrivit acestuia, a fost solicitat sprijin şi de la unităţi medicale din judeţele învecinate.
"Deocamdată nu există pacienţi afectaţi, există o rezervă de oxigen, dar trebuie să suplimentăm", a spus Florin Chisim, arată Agerpres.
Joi, 21 octombrie, au fost înregistrate 16.110 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 228 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, 43.487 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 20.10.2021 (10:00) – 21.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 448 de decese (215 bărbați și 233 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.
Dintre cele 448 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 21 la categoria de vârstă 40-49 ani, 66 la categoria de vârstă 50-59 ani, 104 la categoria de vârstă 60-69 ani, 148 la categoria de vârstă 70-79 ani și 108 la categoria de vârstă peste 80 ani.
412 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 12 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 24 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.
Din totalul de 448 de pacienți decedați, 412 erau nevaccinați și 36 vaccinați. Cei 36 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 23 și 80 de ani. 35 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...