Insatisfacția față de propriul corp al femeilor care au născut recent. Studiu la UBB

Bebeluș
Cei de la Departamentului de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul UBB Cluj-Napoca derulează o intervenție care țintește insatisfacția față de propriul corp al femeilor care au născut recent.

Corp, femei, naștere. "Sarcina este un eveniment de viață major însoțit de nenumărate schimbări în plan social, psihologic, corporal și hormonal. După naștere, femeile își doresc să revină într-un timp cât mai scurt la greutatea normală. Acest lucru contribuie la creșterea insatisfacției corporale, manifestată prin nemulțumirea față de aspectul fizic, nemulțumirea față de greutatea corporală sau verificarea compulsivă a aspectului fizic", susțin reprezentanți din cadrul Departamentului de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul UBB Cluj-Napoca.

Cele care doresc să afle mai multe informații sau să beneficieze de această inițiativă pot accesa următorul link:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeP9DQl1NsYfwS5dr.../viewform.

În cadrul unei postări pe rețelele sociale se precizează că intervenția se va realiza online și este nevoie să se parcurgă etapele: completarea unor scale de măsură care vizează insatisfacția față de propriul corp și alte aspecte relevante perioadei post-partum; parcurgerea a 4 exerciții de autocompasiune (15 minute/exercițiu; 2 exerciții pe săptămână).

Se mai amintește că "insatisfacția corporală este cea mai accentuată în perioada 6 săptămâni-6 luni postpartum, fiind asociată cu o varietate de consecințe negative, printre care: stimă de sine scăzută, distresul emoțional, depresia post-partum, alimentația necorespunzătoare/ tulburări de comportament alimentar, probabilitate mai scăzută de a alăpta".

Despre beneficii și alte date aflați din linkul dat mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel