Înjurăturile, sănătoase și rezultatul unui "vocabular dezvoltat". De ce este bine să înjuri

injuraturile - FOTO: Freepik
Înjurăturile indică un vocabular dezvoltat, dar au și efecte nebănuite asupra organismului.

Înjurăturile sunt cu adevărat pozitive și sănătoase din punct de vedere psihologic, notează psihologii. Deși ni se spune că nu e frumos să înjuri, uneori poate fi chiar foarte sănătos.

Înjuratul nu este doar o reacţie la un sentiment nervos ci şi o modalitate de a-ţi descărca nervii. Înjuratul cu moderaţie te poate face să te simţi mai puternic. Este un fel de mecanism de adaptare”, notează Eugen Popa, Președinte al Asociației Române de Hipnoză.

Vezi și: Pacienții, amendați dacă NU merg la medicul de familie. De când se va aplica

Crește rezistența la durere

Înjurăturile au un rol terapeutic și în ceea ce privește durerea. Studiile arată că înjurăturile cresc rezistența la durere.

”Înjurăturile activează părţi ale creierului care sunt vitale pentru răspunsurile de “luptă sau fugă.” Motivul este simplu, înjuratul este asociat cu activarea unei zone din creier numită amigdala, care controlează și monitorizează această reacție de luptă sau fugi.

În cazul înjuratului, activarea amigdalei conduce la o reacție de tip „luptă” ceea ce conduce la o mai mare circulație sanguină și la o desensibilizare la senzații corporale, adică la durere”, mai notează Eugen Popa.

Vezi și: Asistente medicale fără BAC. Wiener, după decizia din Parlament: Am vrut să creștem puțin ștacheta

Vocabular mai dezvoltat

Oamenii care cunosc multe înjurături deţin de asemenea şi abilităţi verbale mai puternice, a descoperit un studiu recent.

În general, constatările sugerează că, cu excepția insultelor legate de femei, expresiile tabu și peiorativele generale cuprind nucleul categoriei de cuvinte tabu, în timp ce insultele tind să ocupe periferia, iar capacitatea de a genera limbaj tabu nu este un indice al sărăciei lingvistice generale. Concret, studiul notează că persoanele care folosesc un limbaj tabu au un vocabular mult mai dezvoltat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel