Inimă, valvă. Invenție revoluționară pentru cardiacii cu risc crescut

Invenția unor cercetători canadieni va îmbunătăți viața cardiacilor  FOTO: pexels.com
Cercetători de la Universitatea din Columbia Britanică, Canada, au creat o nouă valvă pentru cardiacii cu risc crescut. Încă nu a fost testată.

O nouă valvă cardiacă a fost realizată pentru bolnavii de inimă cu risc crescut. Cercetătorii de la Universitatea din Columbia Britanică, Canada, spun că invenție este unică deoarece poate fi inserată în pacient printr-o mică incizie, nu printr-o intervenție clasică. Iar aceasta incizie face procedura să fie mai sigură, mai puțin invazivă și să reducă substanțial complicațiile legat de transplantul de inimă, anunță sciencedaily.com.

Un alt plus al invenției este durabilitatea mai mare față de valvele deja utilizate care îi permite inimii să se adapteze rapid și ușor după transplant.

Valva a fost obținută în urma unei tehnici recent dezvoltate de cercetătorii canadieni.

Din ce e făcută noua valvă

Principalul autor al studiului este Hadi Mohammadi, profesor asistent și șeful Laboratorului de Performanță a Valvă Inimii ce ține de Școala de Inginerie din cadrul Universității Columbia Britanică Okanagan. Acesta susține că noua valvă e un exemplu ce va deschide o nouă ramură în Cardiologie.

„Valvele cardiace transcateteriale existente sunt fabricate din țesuturi de animale, cel mai adesea membrana de pericardiu din inima vacilor și au avut doar un succes moderat până în prezent. Problema este că se confruntă cu riscuri semnificative de implantare si poate duce la obstructie coronariană și leziuni renale acute. Noua valvă rezolvă această problemă prin utilizarea nanocompozitelor derivate natural - un material asamblat dintr-o varietate de componente foarte mici - inclusiv geluri, vinilin și celuloză. Combinatia dintre noul lor material și natura neinvazivă a valvelor cardiace transcateterice face ca acest nou design să fie foarte promițător pentru utilizarea cu pacienți cu risc crescut", afirmă Hadi Mohammadi pentru sciencedaily.com.

Cu cât e mai rezistă decât cele existente

Un cercetător absolvent al Laboratorului, Dylan Goode, subliniază că nu doar materialul din care e făcută o valvă cardiacă e important, ci și partea ce ține de design și construcție. Iar cele două, susține Dylan, ajută valva nou creată să reziste la o tensiune cu 40% mai mare față de valvele deja folosite, „încât câștigă forță și flexibilitate pentru a rezista la complicațiile circulatorii care pot apărea după transplant".

Noua invenție va fi testată cu ajutorul cercetătorilor din Spitalul General Kelowna si Universitatea de Vest. Mai întâi pe animale, apoi pe oameni.

Cercetătorii canadieni cred că valva nou dezvoltată „are poțentialul de a deveni noul standard în înlocuirea valvei cardiace și de a oferi o soluție mai sigură, pe termen lung pentru mulți pacienți".

Studiul poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel