Ingredientele din vopseaua de păr pot încetini progresia cancerului de sân. STUDIU
01 iun, 18:27

Injecțiile cu peroxid de hidrogen și acid hialuronic în tumoare înainte de radioterapie îmbunătățesc prognosticul.

Ingredientele găsite în vopseua de păr și cremele anti-îmbătrânire ar putea încetini progresia cancerului de sân cu doi ani, arată un studiu.

Conform cercetărilor, colectate în International Journal of Radiation Oncology, aceste substanțe cresc eficacitatea radioterapiei atunci când sunt injectate într-o tumoare înainte de tratament.

Un cocktail de peroxid de hidrogen, care este utilizat pentru albirea părului, și acid hialuronic, care este utilizat pentru hidratarea pielii, a fost aplicat unui grup de pacienți. Într-un studiu de fază 1, 11 (92%) dintre ei încă mai aveau beneficii ale acestui cocktail un an mai târziu.

Tumorile lor dispăruseră, se micșoraseră sau nu crescuseră. 

G Ad:

Bărbații și femeile din studiu aveau o boală incurabilă, cu o vârstă medie de 77 de ani, care nu puteau fi operați. Timp de două ori pe săptămână, au fost injectați cu un amestec asemănător gelului, cu o oră înainte de radioterapia standard la Spitalul Royal Marsden, din vestul Londrei. Studiul s-a extins acum la cinci spitale și recrutează mai mulți pacienți.

Unui pacient i s-a injectat cocktailul într-una dintre tumori. S-a constat că, după 12 luni, tumora era cu cel puțin 30% mai mică. 

Dacă se arată că amestecul funcționează în mai multe cazuri de cancer mamar, este de așteptat să funcționeze și în alte tipuri de cancer tratate cu radioterapie, spun cercetătorii.

Ştiri Recomandate

Legătura dintre somn și imunitate: câteva metode de a-ți face somnul mai odihnitor
OMS: Varianta Delta este acum dominantă în Europa
Primul bebeluş infectat cu tulpina Delta, în România
Aloe vera. Cum să îngrijești corect această plantă
10 dureri misterioase pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri