Infecția cardiacă, factorul care a dus la dublarea numărului de cazuri în doar câțiva ani

Boli cardiovasculare
Infecția cardiacă este una din afecțiunile care s-au dublat, din 2002 până în 2016. Creșterea alarmantă în Statele Unite are un factor de risc major.

Infecțiile cardiace legate de abuzul de opiacee pot pune viața în pericol și afectează mulți tineri, potrivit unor noi cercetări.

Aproximativ 34.000 de persoane pe an sunt tratate pentru infecții cunoscute sub denumirea de endocardită infecțioasă, care afectează mucoasa interioară a inimii sau supapele. Aproximativ 20% sunt fatale. Abuzul de opiacee este un factor de risc major.

"Endocardita infecțioasă legată de abuzul de droguri este o epidemie la nivel național", a declarat autorul principal al studiului, Dr. Serge C. Harb, într-un comunicat de presă. Este profesor asistent de medicină la Clinica Cleveland Lerner College of Medicine din Ohio. „Acești pacienți sunt printre cei mai vulnerabili - tineri și săraci, și, de asemenea, au frecvent HIV, hepatita C și fac abuz de alcool”.

Studiul, publicat miercuri în Journal of the American Heart Association, a numit tendința „alarmant”.

Numărul cazurilor de endocardită, dublu în 2016 

Cercetătorii au analizat datele din 2002 până în 2016 cu privire la aproape un milion de pacienți internați, diagnosticați cu endocardită infecțioasă. În acest interval de timp, proporția cazurilor de infecții cardiace legate de abuzul de opiacee s-a dublat în Statele Unite, de la 8% până la aproximativ 16%. Cel mai mare salt a avut loc în statele din vestul mijlociu al Statelor Unite, cu aproape 5% pe an.

Majoritatea celor afectați au fost bărbați albi, cu o vârstă medie de 38 de ani. De asemenea, în cea mai mare parte erau săraci, 42% au avut un venit mediu al gospodăriei în cel mai mic quartil național.

Harb a solicitat măsuri de sănătate publică la nivel național pentru a rezolva problema.

„Echipele specializate, incluzând cardiologi, specialiști în boli infecțioase, chirurgi cardiaci, asistente, specialiști în dependență, manageri de caz și asistenți sociali, sunt necesare pentru îngrijirea acestor pacienți", a spus el.

"Tratarea adecvată a infecției cardiovasculare este doar o parte a planului de management. Ajutarea acestor pacienți să abordeze comportamentele lor dependente cu sprijin social și programe de reabilitare eficiente este esențială pentru îmbunătățirea sănătății lor și prevenirea recidivelor de abuz de opiacee."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel