INDACATEROLUM - prospect

Foto: Pixabay
INDACATEROLUM – prospect: Acțiune: Bronhodilatator; agonist beta2-adrenergic cu debut de acțiune rapid și o durată lungă de acțiune.

INDACATEROLUM – prospect:

Denumirea comercială: ONBREZ BREEZHALER 

Forma: Capsule cu pulbere inhalatorie și inhalator

Indicații: Tratamentul bronhodilatator de întreținere al obstrucției căilor respiratorii la pacienți adulți cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Nu se utilizează în tratamentul astmului bronsic; poate determina bronhospasm paradoxal. Precauție la pacienții cu afecțiuni cardiovasculare (boală arterială coronariană, infarct miocardic acut, aritmii cardiace, hipertensiune arterială), la pacienții cu tulburări convulsivante sau tireotoxicoză. Poate determina hipokaliemie și hiperglicemie. Prudență în sarcină și pe perioada alăptării.

Reacții Adverse: Frecvente: infecții ale căilor respiratorii superioare, rinofaringită, sinuzită; cefalee, amețeli; tuse, durere faringo-laringeală, inclusiv iritație la nivelul gâtului, rinoree; spasm muscular; edeme periferice, dureri toracice.

Mai puțin frecvente: hipersensibilitate; diabet zaharat și hiperglicemie; parestezii; cardiopatie ischemică, fibrilație atrială, palpitații, tahicardie; bronhospasm paradoxal; prurit, erupții cutanate tranzitorii; mialgii; dureri musculoscheletice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel