Incredibil! Un produs ieftin și banal din magazine poate depista dacă ai coronavirus / FOTO

O echipă de cercetare dezvoltă o metodă de screening pentru pierderea gustului și mirosului.

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Ohio au propus utilizarea unui produs ieftin și simplu - bomboane tari - pentru a depista pierderea gustului și a mirosului la populațiile cu risc de expunere la COVID-19. Astfel, se pot detecta cazurile pozitive probabile la persoanele asimptomatice.

Universitatea de Stat din Ohio a anunțat că o echipă de cercetare a primit finanțare de la Institutele Naționale de Sănătate pentru a dezvolta strategii care pot identifica persoanele posibil infectate cu COVID-19. 

„Cui nu-i plac bomboanele? Este un stimul ideal, iar pentru ca acest lucru să funcționeze, oamenii trebuie să vrea să o facă.”, a declarat co-liderul proiectului, Christopher Simons. Simons este profesor de știință și tehnologie alimentară la Universitatea din Ohio.

Simons a spus că opt arome de bomboane tari, care au o culoare uniformă, vor fi fabricate pentru testarea eficienței metodei. Oamenii vor fi rugați să identifice aromele mirosind și gustând bomboanele și înregistrând aceste informații. 

Oficialii au declarat că echipa intenționează să urmărească aproximativ 2.800 de persoane, timp de 90 de zile. Studenții din statul Ohio sunt ținta principală de recrutare pentru studiu.

„Participanții vor fi rugați să adulmece și să consume o bomboană tare o dată pe zi și să se conecteze la o aplicație unde să raporteze ce miros și gustă, nu numai identificând aroma, ci și evaluând intensitatea acesteia. În orice caz, vor primi un mesaj că ar trebui să fie puși în carantină și să facă un test COVID-19 ", au spus oficialii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel