Închiderea sălilor de fitness. Gabriel Toncean: Suntem fruntași în clasamentul european al obezității și riscăm să rămânem acolo

Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness
Închiderea sălilor de fitness în zonele carantinate, prin decizia Guvernului, a dus la un val de nemulțumiri atât din partea celor care fac sport, cât și din partea specialiștilor din domeniu. Gabriel Toncean, președintele Federației  Române de Culturism și Fitness, a vorbit despre efectele NEAFSTE pe care aceste măsuri asupra sănătății populației pe termen mediu și lung. 

Gabriel Toncean, președintele Federației  Române de Culturism și Fitness, a vorbit în exclusivitate pentru SPECTACOLA despre efectele pe care închiderea sălilor de sport le poatee avea asupra sănătății populației pe termen mediu și lung.

Proprietarii sălilor de fitness sunt în colaps, asta după ce doar 30% dintre clienti s-au întors în sala după lockdown-ul de anul trecut. Federația  Română de Culturism și Fitness apreciază că peste 4.500 de săli sunt închise în acest moment și aproape un million de români au de suferit. 

„Decizia de a închide din nou sălile de fitness în anumite orașe din țară mi se pare total nepotrivită! Argumentele pentru închiderea sălilor de fitness sunt discriminatorii și contestabile din punct de vedere legal. Cred că este necesar să facem sport în această perioadă și că proprietarii sălilor de fitness au respectat ad litteram toate impunerile sanitare venite din partea autorităților. Suntem fruntași într-un neplăcut clasament european al obezității și riscăm să rămânem acolo, odată sălile închise”, a declarat Gabriel Toncean, pentru Spectacola.

Ce efecte va avea lipsa sportului asupra sănătății celor peste 800.000 de abonați ai sălilor de fitness, aflați pe Spectacola.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel