Inamicii naturali ai căpușelor. Cum le combați cu ingrediente din bucătărie

Alimentele și fructele care conțin vitamina C
Căpușelor le place umiditatea și spațiile unde soare nu pătrunde, de aceea se recomandă să tunzi iarba și să scapi de buruieni.

Dacă aveți animale în curte trebuie să aveți grijă ce insecticide împotriva căpușelor puteți folosi și cum. E bine de știut că sunt și câteva soluții naturale 100%.

* Plantează în curte lavandă, mentă, rozmarin, gălbenele, salvie. Aceste plante nu sunt pe placul căpușelor.

* Soluție din ulei esential de eucalipt: 20 de picături de ulei esențial de eucalipt în 120 ml de apă. Soluția se poate aplica pe blana animalelor dar și pe haine, pantofi.

* Usturoi – din 3 căpățâni de usturoi faceți o pasta peste care puneți apă - la fiecare 30 de grame de usturoi tocat puneți 250 ml de apă. Soluția se pune într-un pulverizator și se aplică o dată la 4 zile, pentru 7 săptămâni.

* Citrice - din 500 ml de apă adăugați 2 lămâi tăiate (lime, portocale sau grapefruit), lăsați să fiarbă o oră. Apoi strecurați soluția, puneți-o într-un pulverizator și stropiți animalele de companie și prin curte, potrivit cumsa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel