IMUNOLOG, avertisment: „Statul în casă distruge imunitatea!”

Coronavirus carantina. Foto: Pixabay
Imunitatea se formează pentru că intrăm în contact cu tot felul de bacterii și viruși, avertizează un imunolog. Faptul că ne izolăm în casă și dezinfectăm tot ne protejează de coroavirus dar are și efecte nefaste neașteptate!

Dr. Dan Erickson, un imunolog din Statele Unite, a avertizat că statul în casă poate fi mai dăunător decât ieșitul în oraș. El pune că imunitatea se formează atunci când ne expunem la viruși și bacterii, iar dacă ne izolăm, capacitatea de luptă a organismului scade.

„Sistemul imunitar se construiește prin expunerea a antigeni - viruși și bacterii. Cei mici scormonesc în pământ, duc mâna la gură, virușii și bacteriile le intră în corp, iar corpul formează un complex defensiv, anticorpi IGG, IGM. Așa ni se foremează sistemul imunitar. 

Nu pui un copil într-o bulă sterilă și îi spui acum construiește-ți sistemul imunitar. Este primul lucru pe care îl înveți despre imunologie și microbiologie la școală. Este elementar. Când le spui oamenilor du-te în casă, dezinfectează tot ce atingi,  o să omori 99.9% dintre viruși și bacterii. (...) 

Ce efecte au astea asupra sistemului nostru imunitar? Sistemul imunitar se formează pentru că atingem lucruri. Bacteriile circulă între noi, virușii la fel. Sistemul imunitar formează apărare împotriva lor zi de zi. Când mă privezi de funcționarea zilnică a sistemului imunitar, acesta își reduce capacitatea masiv. Când stau doar în casă, sistemul meu imunitar își reduce capacitatea de a forma anticorpi”, a explicat imunologul Dan Erickson, într-un material difuzat de Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel