Țigările electronice, la un pas să fie scoase de la vânzare

Țigările electronice sunt interzise de la comercializare într-un stat american
Vânzările de țigări electronice ar putea fi stopate în cazul în care companiile nu vor opri comercializarea lor către tineri, a avertizat comisarul american pentru Alimentare și Medicamente (FDA), Dr. Scott Gottlieb.

Șeful FDA, Dr. Scott Gottlieb, amenință să oprească vânzările de țigări electronice. El a spus că este îngrozit de creșterea recentă a numărului de utilizatori adolescenți de e-țigarete și că eforturile FDA de a face companiile să elimine în mod voluntar produsele cu aromă și marketingul agresiv au avut un efect redus, anunță NBC News.

Se conformează sau game over!

„Vă spun asta! Dacă va continua să crească la tineri consumul de țigări electronice și vom vedea creșteri semnificative în utilizarea acestor dispozitive în 2019, peste creșterea dramatică din 2018, întreaga categorie se va confrunta cu o amenințare existențială", a declarat el, vineri.

„Se va încheia jocul pentru aceste produse până când aceștia (producătorii și comercianții, n.r.) vor putea trece cu succes procesul de reglementare", a avertizat Gottlieb.

Spre deosebire de autoritățile din România, la americani FDA are autoritatea de a bloca vânzările de țigări electronice și de a forța factorii de decizie să treacă prin procesul formal de aprobare al Administrației federale, dar nu a făcut acest lucru până în acest moment.

Citește și: Raed Arafat: Țigările electronice, risc major pentru copii și tineri

Consumul a explodat

A existat o creștere cu 78% a consumului de țigări electronice de către adolescenții și tinerii din SUA, iar 3.6 milioane de elevi de liceu și de gimnaziu folosesc acum astfel de dispozitive, potrivit datelor furnizate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, date publicității la sfârșitul anului trecut, mai notează NBC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel