Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țigări electronice. Statistică cruntă în SUA: 33 de morți, cel mai tânăr avea 13 ani
18 oct, 22:30
Situația din State legată de fumatul electronic se înrăutățește: 33 de morți, 1.479 de bolnavi. Cel mai tânăr decedat: 13 ani.
Vaping

Țigări electronice, morți. Centrul pentru Controlul Bolilor din State (CDC) precizează că vaping-ul – sau EVALI cum a fost denumită boala – a ucis 33 de americani, printre care și un puști de 13 ani, și a băgat în spitale alți 1.479.

Majoritatea victimelor au vârsta sub 35 de ani. 70% dintre pacienți sunt bărbați. S-au raportat cazuri în mai toate statele americane, Alaska e excepția. Aproape 80% dintre pacienții cu afecțiuni pulmonare au raportat că au folosit e-țigări THC. Oficialii CDC nu pot exclude nicotina ca declanșator al bolii. Aproape 15.000 de americani au dezvoltat o boală pulmonară care poate să le pună viața în pericol, susțin reprezentanți de la CDC, citați de dailymail.co.uk.

Țigări electronice, morți. 80% sunt tineri

EVALI a afectat, în primul rând, tinerii - aproape 80 la sută dintre pacienți sunt sub 35 de ani. Cea mai tânără victimă a acestei afecțiuni a avut 13 ani, iar cea mai vârstnic pacient bolnav are 75. Nici CDC, nici oamenii de știință nu au reușit, până acum, să identifice cauza care a dus la îmbolnăviri. Oficialii din domeniul sănătății adresau un apel în care afirmau că nu pot exclude posibilitatea ca vaporii de nicotină să provoace boala.

Cei peste 1.400 de pacienți au susținut că EVALI a început la ei cu o tuse sau o lipsă de respirație, apoi cu dureri de stomac și vărsături. Toți, potrivit sursei citate, cu excepția a 5% dintre pacienți, au avut inițial tuse sau probleme de respirație, iar 77% la sută au avut probleme gastrointestinale - diaree, dureri de stomac și greață. Peste 20% dintre pacienți au avut nevoie să fie puși pe ventilatoare pentru a respira pentru ei. Marea majoritate a pacienților au fost puși inițial pe steroizi.

Oficialii americani fac cercetări în continuare. Din motive care rămân neclare, vapingul a lovit în primul rând bărbații, care reprezintă 70% dintre pacienți.


Ştiri Recomandate

Glicemia
EXCLUSIV
Diabet. Dr Doru Negru: când trebuie să-ți iei glicemia
Afecțiunile cardiovasculare scad sau cresc în funcție de dieta consumată
EXCLUSIV
Medicină, Vâlcea. Proiectul care-i convinge pe tineri să devină medici
Slăbit
EXCLUSIV
De ce cura de slăbire e o ”soluție păguboasă”. Opinia dr Doru Negru
Vaccinarea antirujeolică, legea care o face obligatorie din martie 2020
CNAS: se reia distribuția de carduri europene de sănătate. Din 15 noiembrie
Omul, ”proiectat” să meargă 40 de kilometri zilnic? Dr Doru Negru explică
HIV, peste 100 de pacienți din Vrancea, afectați de lipsa medicamentelor
Comentarii