Țigara și alcoolul strică somnul mai rău decât cafeaua

comportament riscant pentru sănătate
Țigara și alcoolul ar avea efect mai grav asupra somnului decât o cafea, dacă a fost băută cu peste patru ore înainte de culcare. 

Nicotina și alcoolul consumate înante de culcare au un efect negativ asupra calității somnului, mai grav decât cafeaua, despre care experții spun că nu afectează semnificativ somnul pentru majoritatea oamenilor.

Medicii sunt îndemnați să le spună persoanelor cu dificultăți de somn să evite fumatul sau consumul de alcool în orele înainte de a merge la culcare.

Noile cercetări publicate în revista Sleep sugerează că pentru a vă odihni bine, ar trebui să reduceți nicotina și alcoolul, și nu neapărat cafeina, cu patru ore înainte de culcare.

Ei spun că ar putea ajuta la îmbunătățirea calității și cantității somnului.

Un studiu condus de un cercetător la Florida Atlantic University (FAU) s-a axat pe consumul de alcool seara, cofeină și nicotină în rândul a 785 de afro-americani pe parcursul a 5.164 zile combinate.

Cercetătorii au măsurat calitatea somnulului folosind ceasuri de mână cu senzori și notările zilnice ale participanților în jurnalele de somn.

Cercetătorii spun că datele lor au arătat că persoanele care au consumat nicotină și alcool cu patru ore de la culcare au simțit cel mai mare impact asupra ciclului lor de somn, chiar și atunci când au nu a fot influențat de alți factori precum vârstă, sex sau stres.

Nicotina a fost deosebit de dură pentru persoanele cu insomnie. Utilizarea nicotinei noaptea a dus la o reducere cu mai mult de 40 de minute a somnului general.

Autorii studiului remarcă faptul că, deoarece nicotina era cea mai frecvent utilizată substanță care ținea oamenii noaptea, a fost încă un motiv pentru ca oamenii să renunțe la acest obicei nesănătos. Aceasta include fumatul, vaparea și toate celelalte modalități prin care poate fi ingerată nicotina.

Un detaliu important al studiului este că s-a concentrat pe afro-americanii care nu credeau că au probleme cu somnul noaptea și i-au urmat în diferite puncte în rutinele lor zilnice, de la trezirea pentru a merge la școală și trezirea pentru a merge la muncă. „Afro-americanii sunt mai susceptibili să experimenteze durata de somn scurtă și somnul fragmentat, în comparație cu albii non-hispanici, precum și cu consecințe mai dăunătoare asupra sănătății asociate cu somn inadecvat decât alte grupuri etnice sau rasiale”, a spus Christine E. Spadola, autorul studiului, înr-un comunicat de presă.

Autorii studiului notează, de asemenea, că rezultatele lor susțin recomandarea medicilor și a altor persoane din domeniul asistenței medicale pentru a sfătui persoanele care se plâng de dificultățile de somn pentru a limita consumul de nicotină și alcool înainte de culcare.

Cafeaua înainte de ora 16,00, fără efect asupra somnului

Cercetătorii au găsit, însă, o mică corelație între consumul de cafea cu mai puțin de patru ore de la culcare și dificultăți de somn.

Cercetătorii au avertizat că dozarea, sensibilitatea și toleranța nu au fost măsurate și „pot juca un rol important în asocierea între consumul de cofeină și somn”.

Practic, studiul sugerează că fumatul sau vapatul de seară târziu și paharul suplimentar de vin după cină te mențin treaz, însă nu e neapărat valabil și pentru o ceașcă de cafea băută până la ora 16.00.

Echipa de studiu a fost completată de către Brigham and Women’s Hospital, Harvard University, Emory University, the University of Mississippi Medical Center, and the National Institutes of Health.

 

Sursa: AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel