Hrană pentru creier: Uleiul de măsline, protectorul memoriei

Creierul are nevoie de anumiți nutrienți pentru a funcționa corect. Cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului tind sunt bogate în antioxidanți, flavanoizi, anumite vitamine, vitaminele B și grăsimi sănătoase

Uleiul de măsline extravirgin este un element nutritiv atunci când este consumat crud (adică nu este încălzit pe aragaz sau în cuptor). Uleiul de măsline brut conține antioxidanți puternici și acizi grași care s-au dovedit benefici pentru sănătatea creierului.

Potrivit unui studiu din 2017, consumul de ulei de măsline extravirgin protejează memoria și capacitatea de învățare, reducând în același timp formarea plăcilor beta-amiloide și a circuitelor neurofibrilare din creier, care sunt markerii principali ai bolii Alzheimer.


Deoarece creierul este alcătuit în principal din grăsimi, consumul de acizi grași  poate avea efecte protectoare majore împotriva îmbătrânirii creierului. Uleiul de măsline conține un tip specific de grăsime mononesaturată numită acid oleic, care reprezintă 73% din ulei. De asemenea, s-a descoperit că acidul oleic are beneficii pentru creier. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel