Hormonul care inversează deficiența cognitivă. Posibilă terapie pentru Alzheimer

Prea multă sare duce la destabilizarea proteinei Tau, care se acumulează în creier și duce la apariția bolii Alzheimer
Un studiu japonez susține că oxitocina - hormonul supranumit ”al iubirii” – ar avea abilitatea de a inversa o parte din pagubele provocate de Alzheimer. Teste s-au făcut doar pe animale.

O echipă de cercetători japonezi, condusă de profesorul Akiyoshi Saitoh de la Universitatea de Științe din Tokyo, a analizat oxitocina, un hormon cunoscut în mod convențional pentru rolul său în sistemul reproducător feminin și în inducerea sentimentelor de iubire.

Potrivit unui comunicat al universității din Tokyo, Saitoh a declarat: ”Oxitocina s-a dovedit a fi implicată recent în reglarea performanței învățării și a memoriei, dar până în prezent, niciun studiu anterior nu tratează efectul oxitocinei asupra deficienței cognitive. (...) Acesta este primul studiu din lume care a demonstrat că oxitocina poate inversa deficiențele induse de Ap în hipocondrul de șoarece”.

Acesta speră ca rezultatele studiului coordonat de el să ”deschidă o nouă cale către crearea de noi medicamente pentru tratamentul demenței cauzate de boala Alzheimer”.

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel