Horațiu Moldovan despre Spitalul Județean Suceava: au fost cantități insuficiente de materiale de protecție
25 Martie 2020, 08:45

Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a declarat că la Spitalul Județean Suceava au fost cantități insuficiente de materiale de protecție.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, la o emisiune la Antena 3, că nu au fost detsule materiale de protecție la Spitalul Județean Suceava

”În ceea ce priveşte dotarea cu materiale de protecţie, într-adevăr acolo au fost probleme, au fost cantităţi insuficiente de materiale de protecţie, dar au existat şi există instrucţiuni de utilizare a lor spre punctele de pericol în toate spitalele. Dacă sunt mai puţine la un moment dat într-un loc, ele trebuie distribuite către personalul care lucrează în boli infecţioase, în terapie intensivă, care lucrează cu pacienţi suspecţi. Acest lucru ar fi fost posibil chiar şi la un nivel de aprovizionare poate mai mic. Am fost asiguraţi de suplimentarea tuturor materialelor de protecţie care se importă zilele astea", a afirmat Horaţiu Moldovan, citat de Agerpres.

Acesta a mai precizat că în spital s-a redus numărul de pacienţi internaţi la minimum - aproximativ 100 de pacienţi - și este în plan transferul unor medici din Botoşani, Rădăuţi sau Iaşi. ”Spitalul va fi decontaminat şi repus în circuit, de data aceasta sub forma unui spital de tip COVID. Medicii care sunt în izolare la domiciliu, care sunt în tratament medical, vor fi recuperaţi într-un interval de timp, vor fi negativaţi şi vor reveni să lucreze", a completat secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Cele mai sănătoase băuturi pentru persoanele cu diabet

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?