Hipertensiune arterială rezistentă: de ce e bine să faci exerciții fizice dacă ești diagnosticat cu această afecțiune
22 oct, 13:10

Mersul pe bicicletă poate provoca disfuncția erectilă, dar poți evita astfel de probleme dacă alegi bicicleta și șaua corecte
Unele persoane cu hipertensiune arterială nu răspund la tratamentele obișnuite pentru această afecțiune. Studiile arată ce efect au exercițiile fizice asupra lor.

Persoanele a căror tensiune arterială rămâne ridicată, în ciuda faptului că au luat mai multe medicamente, au ceea ce medicii numesc hipertensiune rezistentă. Un mic studiu constată că exercițiile fizice regulate pot ajuta la scăderea tensiunii acestor persoane.

Studiul a inclus 53 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani cu hipertensiune arterială rezistentă, care au continuat să ia medicamente pentru tensiunea arterială. Douăzeci și șase au fost repartizați aleatoriu la un program de exerciții supravegheate care presupunea mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau o combinație a celor două timp de 40 de minute, de trei ori pe săptămână, timp de 12 săptămâni. Ceilalți 27 au primit îngrijiri obișnuite, inclusiv sfaturi privind stilul de viață. Cercetătorii au măsurat tensiunea arterială ambulatorie de 24 de ore a participanților la începutul și la sfârșitul studiului.

În comparație cu grupul care a primit îngrijiri obișnuite, cei care au făcut exerciții fizici și-au redus tensiunea arterială sistolică (primul număr din citirea tensiunii arteriale) cu o medie de 7,1 puncte și tensiunea arterială diastolică (al doilea număr) cu 5,1 puncte.

Medicii recomandă deja exerciții aerobice ca tratament de primă linie pentru hipertensiune arterială.

G Ad:

Aceste noi descoperiri confirmă importanța acestui sfat pentru persoanele cu hipertensiune rezistentă, spun autorii, al căror studiu a fost publicat online de către JAMA Cardiology.

Ştiri Recomandate

6 alimente banale care pot preveni cancerul
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri