Hepatita B: noi leacuri în viitor datorită unei descoperiri

Virusul hepatitei
Un nou tip de celule imune au fost descoperite de oameni de știință de la Institutul Westmead pentru Cercetări Medicale. 

Oameni de știință de la Institutul Westmead pentru Cercetări Medicale au găsit un nou și unic subset de celule imune implicate în modul în care organismul răspunde la infecția cu hepatita B. Descoperirea, spun specialiștii, ar ajuta la dezvoltarea de noi tratamente pentru hepatita B și pentru un vaccin mai bun.

Conform institutului citat, cercetătorii susțin că vaccinurile au ajutat la prevenirea hepatitei B, care atacă ficatul: ”Nu toți cei care sunt vaccinați vor experimenta același nivel de protecție. Un procent din cei vaccinați - aproximativ cinci la sută - nu vor dezvolta imunitate. (...) Fără un tratament adecvat, hepatita B poate duce la complicații grave, inclusiv cancer la ficat și ciroză hepatică cu insuficiență hepatică cronică. (...) Sperăm că, prin descoperirea noastră, să putem dezvolta noi tratamente și  îmbunătăți vaccinurile, astfel încât toată lumea să fie protejată împotriva acestui virus”.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel