Hepatita A: focar descoperit în județul Timiș

Spălarea mâinilor
Hepatita A, Timiș. Peste 20 de cazuri de hepatita A au fost depistate în comuna Checea din județul Timiș, într-o comunitatea de romi.

Hepatita A. "În localitatea Checea evoluează începând cu luna martie un focar de hepatită acută virală A într-o comunitate de etnie romă. (...). Primul caz de boală a fost raportat către DSP Timiş în data de 9 martie, iar ultimul caz a fost depistat în data de 11 iunie. Primul caz a apărut iniţial în cadrul aceleiaşi familii, ulterior s-a extins în comunitatea respectivă. Numărul de cazurilor raportate către DSP Timiş şi confirmate cu laboratorul până în prezent este de 20", informează DSP Timiş, citat de Agerpres.

Reprezentanții DSP Timiş au intervenit în martie şi au identificat contacţii direcţi ai cazurilor de îmbolnăvire. Atunci au fost vaccinați 24 de copii cu vârsta de până la 15 ani. S-au luat măsuri de dezinfecţie în şcoala din localitatea Checea şi s-au făcut recomandări privind respectarea normelor de igienă, respectiv spălarea mâinilor, păstrarea corespunzătoare a alimentelor etc, mai precizează sursa amintită.

Autoritățile sanitare susțin că focarul de hepatită A este supravegheat în continuare. Această afecțiune este o boală acută infecţioasă, agentul patogen fiind virusul hepatitic A, şi este cunoscută şi sub denumirea de "boala mâinilor murdare" întrucât virusul se transmite cel mai des prin calea fecal-orală prin nerespectarea normelor de igienă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel