Hemoroizii netratați, risc de sângerare, anemie și durere cumplită. Dr Gabriel Mitulescu: Imaginați-vă că în fiecare zi aveți 12 ore de durere

Hemoroizii pot da complicatii grave. Foto: freepick / atlascompany https://www.freepik.com/free-photo/woman-holds-cactus-near-her-ass-hemorrhoids-concept_21497651.htm#query=hemorrhoids&from_query=hemorroids&position=1&from_view=search
EXCLUSIV
Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, medicul Gabriel Mitulescu, reputat chirurg și Doctor în Științe Medicale de la Spitalul Clinic Sanador din București, a explicat de ce trebuie tratați imediat hemoroizii și ce boli poți declanșa dacă nu faci asta. 

Numai oamenii pot face hemoroizi, și asta pentru că doar pentru noi contează să nu eliminăm gazele care se formează natural în tractul digestiv, a explicat medicul Gabriel Mitulescu, reputat chirurg și Doctor în Științe Medicale de la Spitalul Clinic Sanador din București, la Interviurile DC News și DC Medical.

Foto: freepick / atlascompany

”Toată lumea are niște dilatații hemoroidale structurate în două plexuri - boala hemoroidală înseamnă întotdeauna hemoroizi interni. Plexul intern are niște dilatații - e o rețea de vase pe la trei centimetri înăuntrul canalului anal cu niște umflături venoase care, în momentul în care canalul se închide și mușchii sfincteri anali strâng aceste vase - se mai umflă suplimentar - produc niște culoane ale mucoasei, culoanele se bagă una în alta și canalul devine etanș. Este mecanismul principal prin care oamenii nu pierd gaze fără să vrea”, a spus dr Gabriel Mitulescu.

Partea proastă e că atunci când apar hemoroizii, trebuie tratați imediat, pentru că lăsați netratați, se agravează și pot da complicații foarte grave, a arătat reputatul chirurg. 

„Riscurile sunt să se producă acele sechele care să dea suferințe pentru tot restul vieții. Riscuri sunt și să se producă sângerări cu anemii, riscul e să aibă tulburări inclusiv psihice, riscul e să nu mai poată s aibă o viață normală.  Sunt pacienți care au fisuri anale cronice, care au o durere care începe după scaun și se întinde pe parcursul a 7-12 ore. Imaginați-vă că în fiecare zi ai 12 ore de durere. Există un capitol în psihiatrie, se numește bolnavul fisular, care tratează asemenea pacienți, pentru că își schimbă comportamentul, devin hiperscrupuloși, evittă să mănânce ca să nu aibă scaun de teama durerii. Dacă nu mănâncă, se constipă și nu mai au scaun și atunci mai rău se rup (hemoroizii, n.r.) și mai rău sunt durerile și așa mai departe”, a detaliat reputatul chirurg. 

Dar este boala hemoroidală una care apare mai frecvent la o anumită vârstă sau o poate face oricine? 

„Sigur că bolile anale apar preponderent după o anume vârstă, însă există și la tineri un procent destul de mare, mai ales când sunt niște modificări preexistente la acest nivel. În principal în boala hemoroidală, contează un aflux prea mare de sânge arterial, pentru că boala hemoroidală e mai mult o boală arterială decât e boală venoasă”, a explicat dr Gabriel Mitulescu. 

Cum se tratează hemoroizii, aflați în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel