Gripa tomatelor, noua boală misterioasă, similară cu variola maimuței: Erupții pe tot corpul, foarte dureroase și contagioase. Se recomandă izolarea

Gripa tomatelor - Foto: Freepick
Gripa tomatelor este noua boală misterioasă apărută, după variola maimuței. Virusul afectează deja copiii. 

Gripa tomatelor este o nouă boală misterioasă care afectează copiii. Izolarea este recomandată de la primele simptome. Gripa tomatelor a apărut în India. În ultimele două săptămâni au fost înregistrate 80 de cazuri.

Gripa tomatelor similară cu variola maimuței

Potrivit India Today simptomele acestei boli sunt apropiate de variola maimuței. Gripa tomatelor a afectat copiii cu vârsta de sub 5 ani. 

Gripa tomatelor este caracterizată prin apariția unor erupții mari pe tot corpul, sub formă de vezicule rotunde și roșii, extrem de dureroase și contagioase, ca Monkeypox.

Se spune că „gripa tomatelor” provoacă erupții cutanate pe tot corpul, iar acestea se prezintă sub forma unor „bășici rotunde” și „roșii”, „foarte dureroase și contagioase”, relatează The Indian Express.

În cazul gripei tomatelor, erupțiile apar pe tot corpul și iau forma unor vezicule roșii rotunde. În unele cazuri, poate schimba și culoarea picioarelor și a mâinilor.

Vezi și: Displazia cleidocraniană, boala fără tratament de care suferă actorul Gaten Matarazzo din Stranger Things. Cum se manifestă afecțiunea

Gripa tomatelor - simptome

Din cauza deshidratării, pacienții prezintă iritații la nivelul gurii. Rapoartele presei locale menționează și alte simptome precum febră, greață, vărsături, diaree și dureri articulare sunt, de asemenea, observate de medicii indieni.

Potrivit virusologilor indieni, ar putea fi o nouă variantă a sindromului „mână-picior-gură”, o infecție virală frecventă la copiii mici, manifestată la nivelul cavității bucale și al membrelor superioare și inferioare.

Vezi și: Reacțiile adverse la medicamente, problemă importantă. Cum le recunoști corect

Se recomandă izolarea

Dr. Aruna, directorul adjunct al serviciilor de sănătate recomandă izolarea în cazul gripei tomatelor. 

„Dacă cineva este infectat cu această gripă, trebuie ținut în izolare, deoarece acest lucru s-ar putea răspândi rapid de la o persoană la alta”, a spus Dr. Aruna. 

În plus, este esențial să preveniți copiii să se scarpine pe veziculele cauzate de gripă. Se recomandă odihnă și igienă adecvate. Ustensilele, hainele și alte articole folosite de persoanele infectate trebuie igienizate pentru a preveni răspândirea gripei. 

Pentru a preveni deshidratarea, medicii recomandă consumul de lichide.

Diferențe între variola maimuței și varicelă

Dr. Sandra Alexiu, președintele AMFBI, a publicat diferențele dintre variola maimuței, varicelă și variolă. Cele trei boli au simptome complet diferite și de manifestă diferit. 

De exemplu, dintre cele trei, variola maimuței este singura în care duce la umflarea gangionilor limfatici.

Variola maimuței este o boală rară cauzată de infecția cu un virus care face parte din aceeași familie virală cu variola.

”Variola este o boală infecțioasă care a fost eradicată, pentru că s-a vaccinat la nivel global și atunci a fost eradicată. Ca urmare, transmiterea ei la om este rară.

Să vedem ce se va întâmpla și dacă se va transmite de la om la om. Virusul se transmite pe cale aerogenă și prin contact cu mâini murdare puse în zona nasului. Simptomele sunt respiratorii.

Variola era, la om, o boală extrem de gravă, variola maimuței face parte din aceeași familie, dar este mai ușoară ca evoluție și, bineînțeles, ca orice trecere în cadrul oricărui agent infecțios, indiferent de ce virus vorbim, trecerea de la persoană la persoană sau de la individ la individ, indiferent că vorbim de om sau animal, este de natură să îi modifice structura.

Orice schimbare de structură poate duce la surprize în ceea ce privește transmiterea”, a declarat pentru DC Medical, prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel