Gripă: Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, program de vizită redus

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Programul de vizită de la Spitalul Județean Alba Iulia a fost redus din pricina epidemiei de gripă și creșterii numărului pacienților cu simptome respiratorii în județ.

Gripă, program. Programul de vizită de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a fost redus, măsura fiind luată în contextul epidemiei de gripă şi a creşterii numărului de pacienţi cu simptome respiratorii de la nivelul judeţului. "Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a luat o serie de măsuri cu scopul de a preveni răspândirea îmbolnăvirilor, în contextul decretării epidemiei de gripă şi a creşterii numărului de pacienţi cu simptome respiratorii de la nivelul judeţului. Astfel, programul de vizită la SJU Alba Iulia a fost modificat, iar aparţinătorii pot vizita pacienţii internaţi, de luni până vineri, între orele 17,00 şi 19,00, respectiv sâmbătă şi duminică, între orele 15,00 şi 18,00", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

Excepţie face secţia de boli infecţioase, situată în altă zonă, pe strada Decebal, unde programul de vizită este mai scurt, respectiv de luni până vineri, între orele 16,00 şi 17,00, respectiv sâmbătă şi duminică între orele 14,00 şi 15,00. Reprezentanţii spitalului fac apel la înţelegerea aparţinătorilor cu privire la necesitatea respectării noului program de vizită şi transmit că măsura a fost luată spre binele tuturor - pacienţi, aparţinători, cadre medicale.

Potrivit comunicatului, totodată, au fost luate şi alte măsuri, cum ar fi refacerea stocurilor de echipamente de protecţie şi a celor de medicaţie antivirală, a stocurilor de săpun lichid, prosoape de hârtie, antiseptice şi dezinfectante. De asemenea, se efectuează triajul epidemiologic al personalului, iar pacienţii din unitatea de primiri urgenţe şi ambulatoriul integrat primesc măşti de protecţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel