Grijă pe unde mâncați pe litoral! Inspectorii au dat amenzi de circa 350.000 de lei

Mâncare  FOTO: pexels.com
Dacă vă petreceți câteva zile libere pe litoral aveți mare grijă pe unde mâncați deoarece inspectorii sanitari-veterinari au găsit numeroase nereguli.

Mâncați, litoral. În ultima săptămână, inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival au dat amenzi în valoare de 358.900 de lei pentru deficienţele constate la 36 de unităţi de alimentaţie şi puncte de desfacere, informează un comunicat de presă al Direcţiei Sanitar-Veterinare Constanţa, citat de Agerpres.

Printre unitățile sancționate se amintesc: 18 restaurante, 4 unităţi fast-food, 3 unităţi tip bufet, 2 magazine alimentare, 4 baruri, un supermarket, o rulotă, un laborator cofetărie/patiserie şi o autoutilitară de transport alimente.

Mâncați, litoral: motivele sancțiunilor

"În cadrul controalelor efectuate în perioada 8 - 14 iulie, medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 242 de unităţi din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, fiind identificate deficienţe precum: comerţ în spaţii neautorizate sanitar-veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare sau comercializarea produselor de origine animală cu termen de valabilitate expirat. La 36 de puncte comerciale au fost acordate amenzi contravenţionale totalizând 358.900 de lei", se mai precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel