Grecia, avertisment asupra poluării cauzate de încălzirea cu lemne

poluare
Grecii atrag atenția asupra problemelor de sănătate cauzate de încălzirea cu lemne, care ar fi principala cauză a creșterii poluării aerului, în special în Atena.

Societatea elenă de luptă împotriva cancerului a avertizat joi autorităţile şi cetăţenii în legătură cu utilizarea sobelor şi a şemineelor pe lemne, mai ales la Atena, care reprezintă principala cauză a "creşterea poluării aerului". De asemenea, a cerut oprirea încălzirii cu lemne în capitală care, potrivit acesteia, ar distruge sănătatea locuitorilor.

În ultimele zile, capitala Greciei a fost lovită de un val de aer rece și ninsori abundente care au căzut pe munţii din jur, iar fumul de la sobele şi şemineele pe lemne a acoperit periferia Atenei.

"Opriţi folosirea sobelor pe lemne pentru a vă putea proteja propria sănătate şi sănătatea celorlalţi", a cerut societatea elenă de luptă împotriva cancerului, într-o scrisoare deschisă către guvern, parlamentari şi cetăţeni, arată agerpres.ro.

Poluarea atmosferică din cauza încălzirii cu lemne este foarte frecventă "în oraşele care nu sunt bine aerisite precum Atena", a explicat societatea, care a reamintit că încălzirea cu lemne determină "emisii de particule periculoase care se află la originea multor boli şi cresc cazurile de cancer".

Poluarea aerului, mai ales în timpul verii, este o problemă cronică în Atena, un oraş cu 4 milioane de locuitori, cu suburbiile sale mari, înconjurată de munţi şi cu puţin spaţiu verde.

În timpul recesiunii, utilizarea frecventă a încălzirii cu lemne, mai ieftină decât încălzirea centrală utilizată la scară largă în ţară, a determinat creşterea poluării în timpul iernii.

În urma avertismentului, Ministrul Energiei şi Mediului a declarat că este gata să studieze problema în cooperare cu Ministerul Sănătăţii, potrivit unei surse ministeriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel