Gravidele, obligate să poarte centura de siguranță. Arafat: Este obligatorie, pentru că salvează vieţi

gravidele - FOTO: Freepick
Gravidele ar putea fi obligate să poarte centura de siguranță.

Gravidele sunt exceptate, în prezent, de la portul centurii de siguranță. Numai că șeful DSU, Raed Arafat, susține că femeile însărcinate ar trebui să poarte centurile de siguranță.

Din punct de vedere legislativ, femeile gravide pot să renunțe la centura de siguranță în momentul în care dispun de un certificat medical care să confirme sarcina și interdicția de a cupla centura de siguranță.

Prezent la Conferinţa internaţională „Comportamentul uman în siguranţa rutieră 2022”, organizată de Subcomisia pentru siguranţă rutieră din cadrul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, Raed Arafat a subliniat că activitatea DSU se axează foarte mult pe prevenție. 

”Cel mai bine e să prevenim accidentul. (...) DSU, de când s-a înfiinţat, a avut un rol major în integrarea serviciilor de intervenţie.

Participăm în diferite acţiuni comune cu colegii de la poliţie, dar vreau să înţelegeţi că, atunci când am zis de două niveluri de prevenire, mai este un nivel - prevenirea decesului şi impactului şi invalidităţii la care se accidentează prin a avea un sistem de intervenţie de urgenţă adecvat. (...) Vedem în toată societatea respingerea unor reguli şi bravură.

De ce nu punem centură? Suntem mai deştepţi? (...) De ce scutim gravidele să poarte centură? O gravidă care va lovi bordul maşinii cu siguranţă pierde sarcina.

Faptul că am scutit gravidele este un lucru inexplicabil şi nu înţeleg de ce scutim gravidele de centură. (...) Să începem să arătăm că centura este obligatorie, pentru că salvează vieţi, nu să vrem să deranjăm purtătorul”, a precizat șeful DSU, Raed Arafat. 

Vezi și: Albirea dentară, când este necesară. Pacienții se bucură de zâmbete luminoase și strălucitoare

Medicii ginecologi recomandă portul centurii 

Medicii ginecologi le recomandă femeilor însărcinate să poarte centura de siguranță. Radu Vlădăreanu, medic ginecolog, a explicat la Digi 24 care este importanța purtării centurii de siguranță și de femeile gravide.

”Centura împreună cu airbag-ul salvează viețile, inclusiv viețile femeilor gravide. E un anumit mod de a pune această centură care trebuie să vină peste abdomen și partea orizontală să vină sub abdomen și cea oblică să vină deasupra printre cei doi sâni.

E un anumit mod. Se învață, se explică. Mai bine poartă, decât să nu poarte centura. De asemenea, scaunul trebuie să fie cât mai îndreptat spătarul.

Trebuie să fixăm cât mai bine corpul pentru ca în cazul unui impact să nu lovească bordul sau volanul. De asemenea, volanul trebuie ridicat. Toată lumea e de acord că centura salvează vieți. Domnul Arafat are dreptate”, a explicat medicul ginecolog Radu Vlădăreanu. 

Vezi și: Retinolul și retinoizii, ingredientul de AUR anti-îmbătrânire. Ioana Marinescu: Cea mai fabuloasă descoperire. Pielea arătă fabulos, luminos

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel