Gravidă de 160 de kilograme a născut un bebeluș sănătos. Femeia suferă de multiple boli

Bebeluș  FOTO: pexels.com
O femeie supraponderală, cu multiple comorbidități, a născut un bebeluș sănătos la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe.

O femeie supraponderală a născut un bebeluș sănătos la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe. Gravida are 160 de kilograme și multiple comorbidități - diabet , hipotiroidie și obezitate grad III.

Bebelușul a venit pe lume prin cezariană și are 4,7 kilograme și 59 de centimetri lungime. Mămica și bebelușul se află într-o stare de sănătate bună.

Iată ce scriu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe:

”În premieră pentru secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, o gravidă cu o greutate de 160 de kg și multiple comorbidități (diabet zaharat, hipotiroidie, obezitate grad III, etc.) a adus pe lume prin cezariană un bebeluș de 4.710 gr și 59 cm lungime, atât nou-născutul, cât și proaspăta mămică fiind într-o stare bună de sănătate.Intervenția a fost una foarte dificilă, din cauza faptului că pacienta este supraponderală, însă a decurs fără complicații, iar bebelușul și mămica au putut fi externați după 6 zile.

Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind formată din 3 medici primari de Obstetrică-Ginecologie, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog și alte 8 cadre auxiliare (asistente, moașe, infirmieră).Suntem mândri că astfel de intervenții dificile decurg fără complicații în cadrul spitalului nostru, datorită muncii depuse de echipa noastră”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel