Gravidă cu probleme cardiace grave, transportată cu elicopterul pe heliportul SUUB
17 feb 2020, 14:28

Heliportul SUUB FOTO: Facebook SUUB
O gravidă cu grave probleme cardiace a fost transportată cu elicopterul SMURD de la Craiova la Spitalul Universitar din București.

Gravidă, probleme cardiace. Reprezentanții SUUB precizează că o tânără gravidă în 37 de săptămâni, era cunoscută cu antecedente cardiace și a fost transferată, cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Județean Craiova la SUUB, cu diagnosticul de disecție de aortă tip A, diagnostic cu un prognostic rezervat și o mortalitate crescută dacă nu se intervine imediat.

”După aterizarea elicopterului pacienta a fost preluată de o echipă multidisciplinară, formată din medici cardiologi, echipa de chirurgie cardiovasculară, medici de pe secția ATI, medici de obstetrică-ginecologie și, nu în ultimul rând, medici neonatologi. În urma operației de cezariană efectuată în Blocul Operator Central, pacienta a adus pe lume un băiețel perfect sănătos. După operație de cezariană echipa multidisciplinară a continuat investigațiile, inclusiv angioCT, rezultând un anevrism de aortă ascendentă și stenoză valvulară. Pacienta a fost internată pe secția ATI a Spitalului Universitar de Urgență București, în prezent fiind stabilă hemodinamic și respirator, urmând ca intervenția chirurgicală la nivelul cordului să aibă loc după terminarea perioadei de alăptare”, se arată în postarea SUUB de pe Facebook.

Bebelușul este în stare bună, cu adaptare postnatală favorabilă.

”Se dovedește încă o dată că abordarea multidisciplinară în astfel de cazuri este vitală pentru pacienții noștri. De data aceasta medicii au salvat două vieți, grație faptului că heliportul Spitalului Universitar de Urgență București deservește nevoia rapidă de intervenție în cazurile aflate la granița dintre viață și moarte. În cazul diagnosticului pus inițial acestei paciente, Spitalul Universitar de Urgență București era singurul spital care putea oferi tratament complet și complex atât pentru mamă cât și pentru nou-născut. Ne bucurăm că mama și nou-născutul sunt acum în stare bună și vrem să îi asigurăm încă o dată pe toți pacienții noștri că la Spitalul Universitar de Urgență București vor primi cele mai bune îngrijiri medicale la standarde înalte”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?