Grăsimea, vitală pentru creier. Mihaela Bilic: programați să ne îngrășăm

Obezitatea
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că grăsimea este vitală pentru funcționarea optimă a creierului și că natura ne-a programat să ne îngrășăm.

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a declarat că grăsimea este vitală pentru dezvoltarea și funcționarea creierului. 

"Deși ni se pare că noi, oamenii, arătăm așa de o veșnicie, istoria evoluției speciilor ne confirmă că avem în spate 7 milioane de ani de existență, cu modificările de rigoare - și ca aspect, și ca obiceiuri. (...) Odată cu industrializarea din anii ‘70, cu supraproducția alimentară și cu alimentele ultra-procesate, am ajuns să ne confruntăm cu obezitatea. (...) Deci potențial de îngrășare am avut mereu, sătuli nu prea am fost de-a lungul istoriei. 
(...) Nimic întâmplător dacă ne gândim că hormonii sexuali sunt dependenți de grăsime, adolescenții la pubertate au nevoie de 5-6 kg de grăsime în plus ca să poată dezvolta caracterele sexuale secundare. Grăsimea este vitală și pentru formarea și funcționarea optimă a creierului, iar depozitele de grăsime din corp sunt garanția independenței noastre energetice- ca un fel de baterie de rezervă a telefonului, care asigură supraviețuirea și funcționarea chiar dacă nu mâncăm nimic câteva ore-zile”, a declarat medicul Mihaela Bilic.

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel