Ghidul pacientului cu cancer bronhopulmonar în pandemie. ”Informarea rămâne cel mai bun aliat”

Cancerul
Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România lansează proiectul "Cancerul pulmonar – Ghidul pacientului", un ghid de informare pentru persoanele care se confruntă cu un potențial diagnostic de cancer pulmonar. 

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) a lansat proiect "Cancerul pulmonar – Ghidul pacientului", un ghid de informare pentru persoanele care se confruntă cu un potențial diagnostic de cancer pulmonar. „Cancerul pulmonar – Ghidul pacientului” le explică pacienților care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze, din punct de vedere medical, de la apariția primelor simptome până la stabilirea, de către medic, a tratamentului necesar. În acest ghid pacientii pot citi informatii despre incidența și prevalența bolii, care sunt factorii de risc, ce presupune prevenția în această boală, care sunt opțiunile disponibile de tratament și cum pot pacienții să ducă o viață cât mai aproape de normal, în pofida diagnosticului.

Pacienții pot accesa informații suplimentare despre ghiduri internaționale de tratament și grupuri de sprijin pentru pacienți. Documentul poate fi descărcat gratuit accesând fabc.ro.

”În aceste vremuri tulburi, informarea rămâne cel mai bun aliat al nostru în lupta cu boala. 3.000 de cazuri de cancer pulmonar au trecut nediagnosticate din cauza situației generate în sistemul medical de către pandemia Covid-19. Mai mult, rata spitalizărilor pentru pacienții oncologici și numărul intervențiilor chirurgicale au scăzut cu aproape jumătate față de anul trecut. În aceste condiții, este esențial ca pacienții să înțeleagă boala cu care se confruntă și să meargă în continuare la medic pentru tratamentele lor”, declară Cezar Irimia, președintele FABC, într-un comunicat.

Cancerul bronhopulmonar este prima cauză de mortalitate în România în rândul pacienților cu cancer. În țara noastră, acest tip de cancer este cel mai întâlnit în rândul bărbaților și al patrulea cel mai frecvent la femei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel