Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania: vaccinarea împotriva rujeolei, obligatorie
15 noi, 19:13
Parlamentul Germaniei a votat obligativitatea vaccinării împotriva rujeolei pentru copii, părinții care nu reușesc să-și imunizeze copiii se vor confrunta cu amenzi de 2.500 EUR.

Legea pentru combaterea rujeolei, pe care Bundestag a aprobat-o joi, impune tuturor părinților să furnizeze dovezi precum copilul lor a primit două vaccinări împotriva rujeolei înainte de a fi înscriși la școală sau grădiniță, notează CNN.

Personalul medical, lucrătorii de zi, profesorii și lucrătorii la unitățile comunitare trebuie, de asemenea, să fie vaccinați în temeiul actului, care urmează să intre în vigoare în martie 2020, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

A apărut o reînviere a rujeolei - o boală virală extrem de infecțioasă care se poate răspândi prin aer atunci când o persoană infectată tuseste sau strănută.

Simptomele bolii - care pot fi răspândite și prin atingerea suprafețelor contaminate - pot include febră, tuse, scurgeri nazale și la nivelul urechilor, precum și o erupție cu pete roșii.

Germania a înregistrat 501 cazuri de rujeolă între ianuarie și mijlocul lunii octombrie 2019, potrivit Ministerului Sănătății.

Conform noii legi, părinții vor trebui să prezinte un certificat instituției de învățământ care să demonstreze că copilul lor a primit ambele vaccinări. Părinții care nu-și imunizează copiii se vor confrunta cu o amendă de 2.500 EUR.

Centrele de zi care admit copii nevaccinați vor fi, de asemenea, taxate, iar copiii care nu sunt vaccinați pot fi excluși de la școală, potrivit ministerului.

Aproape 350.000 de cazuri de rujeolă au fost raportate la nivel mondial în 2018, potrivit agenției ONU pentru copii UNICEF - mai mult decât dublarea față de 2017.

Pentru protejarea împotriva rujeolei sunt necesare două doze de vaccin. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 95% din populație trebuie vaccinată cu două doze de vaccin împotriva rujeolei pentru a asigura imunitatea efectivelor.

Potrivit Ministerului German al Sănătății, deși 97,1% dintre primii studenți au primit prima vaccinare, ratele nu sunt la fel de mari pentru al doilea jab, ceea ce înseamnă că țara încă nu a atins cota de 95%.

 

Ştiri Recomandate

Mai multe restricții publice privind alcoolul, mai puține decese prin cancer
Aparat de Chirurgie laparoscopică la Spitalul din Dej
Demență, programul care îmbunătățește viața celor cu Alzheimer prin artă
Exercițiile fizice: cum pot influența nivelul de oxigen din sânge
Depresia acută, cum o recunoști și cât este de periculoasă
Oameni izolați în case din cauza rujeolei, în Samoa
Botoşani: Peste 1.100 cazuri de viroze respiratorii înregistrate în ultima săptămână
Colesterolul rău: redus din timp, scade riscul bolilor cardiovasculare
Comentarii