Știai că data și grosimea primei...
Pe fondul Zilei Mondiale a Alimentației și a Zilei Luptei împotriva Risipei Alimentare, dr. Lygia Alexandrescu, medic nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, atrage atenția asupra obiceiurilor alimentare. Anul acesta, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ales ca temă calitatea alimentelor și dreptul la alimentație pentru un viitor și o sănătate mai bună.
Într-o eră în care informația circulă rapid și conștientizarea alimentației sănătoase devine tot mai importantă, generația Z se remarcă printr-o abordare sănătoasă și echilibrată a nutriției. Dr. Lygia Alexandrescu a subliniat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, preocuparea acestei generații pentru alimentația sănătoasă și echilibrată.
"Generația Z o avem în vizor acum, adulții de 18-24 de ani. Este Ziua Mondială a Alimentației și este și Ziua Luptei împotriva Risipei alimentare și, în fiecare an, OMS propune o temă, iar anul acesta se referă la calitatea alimentelor și la dreptul la alimentație pentru un viitor mai bun și pentru o sănătate mai bună.
Ne-am gândit să luăm în discuție obiceiurile alimentare și stilul de viață al generației Z, care este cea mai tânără generație adultă, și care are o preocupare deosebită spre alimentație sănătoasă, spre mâncat echilibrat. Este cea mai sănătoasă generație, cu cel mai corect comportament alimentar pe care îl cunoaștem", a explicat dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, în exclusivitate pentru DC Medical.
Generația Z - FOTO: Freepik
Generația Z se află la intersecția între inovație și provocare, cu obiceiuri alimentare modelate semnificativ de experiențele recente, inclusiv pandemia de COVID-19. Acest context global a adus schimbări profunde în stilul de viață al tinerilor, influențând nu doar modul în care se hrănesc, ci și relația lor cu mâncarea.
"Important este și comportamentul socio-emoțional, psihologic. Sunt niște probleme. E o generație care a mers la școală în pandemie și există niște modificări ale comportamentului alimentar. Aici trebuie lucrat.
Speranța există că vor fi mai sănătoși decât noi pentru că sunt informați, vor justificări și argumente pentru fiecare afirmație pe care o găsesc. Sunt pretențioși, vor și repede totul, dar avem speranța spre un viitor bun pentru că sunt oameni care se informează", a mai explicat dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, în exclusivitate pentru DC Medical.
Generația Z, informată și exigentă, are potențialul de a transforma nu doar obiceiurile alimentare personale, ci și pe cele ale comunității în ansamblu.
Vezi și: Canalele de clorură, noua țintă în tratarea glioblastomului. Blochează proliferarea tumorilor
Ziua Mondială a Alimentației este celebrată pe 16 octombrie în fiecare an, având ca temă în 2024 "Dreptul la hrană pentru o viață mai bună și un viitor mai bun". Această temă subliniază importanța diversității, nutriției, accesibilității, precum și siguranței și durabilității alimentelor.
Campania are rolul de a crește conștientizarea asupra necesității de a asigura o gamă mai variată de alimente nutritive în câmpuri, plase de pescuit, piețe și pe mesele consumatorilor, beneficiind astfel întreaga comunitate, conform informațiilor furnizate de FAO.
Pentru anul 2024, Ziua Mondială a Alimentației se concentrează pe găsirea de soluții care să garanteze accesul adecvat și constant la alimente diverse, sigure și nutritive pentru toți, fără a lăsa pe nimeni în urmă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Știai că data și grosimea primei...
A început sezonul accidentelor pe...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...